İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor!

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

Zaten son 2 senedir ikinci el otomobil fiyatlarında muazzam yükselişler söz konusuydu. Son dönemde döviz kurlarındaki artışla birlikte ikinci el otomobil fiyatları da adeta coştu.

İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor! 2020 öncesine kadar ülkemizde 100 bin TL altına geniş bir sıfır otomobil yelpazesi mevcuttu. Fakat ne olduysa 2020 sonrasında oldu. Hem fiyatlar arttı, hem de kurlar. Bir de işin içerisine üretim sıkıntısı girince, fırsatçılar otomobil piyasasını adeta ateşe verdi.

Malum son 15 gündür döviz kurlarında muazzam bir hareketlilik gözlüyoruz. Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirimi kararının ardından hem dolar, hem de Euro fiyatında büyük artışlar gerçekleşti. Peki bu artışlar nereye kadar devam edecek? Dürüst olmak gerekirse bunu kestirmek ciddi anlamda güç. Hal böyle olunca ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatlar da yok artık denilecek türden artış içerisine giriyor.

İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor

İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor!

Çok değil 15 gün öncesine kadar 370 bin TL’ye satın alabileceğiniz bir BMW modeli şimdilerde 417 bin TL’ye satılmaya başlandı. Yani sadece iki haftada 50 bin TL’ye yakın zam geldi! Peki ne oldu da fiyatlar birden bu şekilde arttı?

Hemen belirtelim. Faiz indirimi sonrasında döviz kurları artınca doğal olarak ikinci el otomobil fiyatları da arttı. İşin kötü yanı faiz indirimi henüz kredilere de yansımış değil. Yani faiz indirimi oldu fakat faizler hala yüksek. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek?

Zoom otomatik altyazı özelliği tüm ücretsiz kullanıcılara sunuluyor