İkinci el otomobil fiyatları artmaya devam ediyor

ikinci el

Sıfır otomobilde yaşanan stok sıkıntısı ve artan kurlar yüzünden ikinci el otomobil fiyatları artmaya devam ediyor.

Son dönemde özellikle ikinci el otomobillerin fiyatlarında patlama yaşandı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde fiyatı 100.000 olan bir araç bu yıl 160.000 ve üzeri fiyatlardan satılmaya başlandı. Yani ikinci el otomobilde yüzde 60 üzerinde bir fiyat artışı gerçekleşti.

Görünen o ki bu fiyatlar önümüzdeki dönemde de artmaya devam edecek. Çünkü sıfır otomobil tarafında yaşanan sıkıntılar henüz bitmiş değil. Pek çok üretici daha tam anlamıyla otomobil üretimine başlayamadı. Dolayısıyla stok sıkıntısının önümüzdeki Kasım ayından önce sona ermesi beklenmiyor.

İkinci el otomobil fiyatları yine artacak

İkinci eldeki fiyatları etkileyen bir diğer değişken ise kurlar. Hali hazırda döviz kurlarında önemli bir artış yaşanmakta. Dolar geçtiğimiz gün 7.2 TL seviyesini aşmıştı. Ayrıca gram altın ve euro’da da rekor üzerine rekor kırılmıştı.

TL’nin günden güne değer kaybettiği şu ortamda ikinci el otomobil fiyatlarının yükselmesi de bizler için sürpriz olmayacaktır.

Muhtemelen yükselen kurlardan ötürü sıfır otomobil fiyatlarında da önemli artışlar olabilir. Tabi ki bunu zaman gösterecek. Lakin önümüzdeki Kasım ayına kadar da doların tekrardan 5TL seviyelerine inmesi pek mümkün görünmüyor.

Eğer şu aralar ikinci el oto almak için fiyatların düşmesini bekliyorsanız acele etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü ikinci el otomobil fiyatları artmaya devam edecek gibi görünüyor.

Mercedes akıl almaz bir tweet attı