TP-Link TL-MR150 ile 4G bağlantınızı birden fazla cihaza aktarın

nnytnt

#İŞBİRLİĞİ

TP-Link TL-MR150 ile karşınızdayız. Ürettiği ürünlerle pek çok yeni kablosuz ağ çözümü sunan firma, şimdi de hem kablolu hem de 4G bağlantı çözümü sunuyor.

TP-Link TL-MR150 router, siyah renkte, piano black olarak da adlandırılan parlak bir yüzeye sahip. Yanlara doğru kıvrımlandırılmış, göze hoş gelen bir tasarıma sahip. Arka sağ ve arka sol tarafta yer verilen 2 antenle hem tasarım bütünlüğü sağlanmış hem de güçlü çekim için hazırlık yapılmış diyebiliriz. Bu antenlerin 4G LTE antenler olduğunu belirtelim. Zaten cihazın ana amacı da kesintisiz 4G bağlantı sunabilmek, hem de aynı anda pek çok farklı cihaza.

Ürün, tak çalıştır formunda geliyor. Yani sim kartı taktıktan ve ağ ayarlarını belirledikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için size Tp-Link’in Tether uygulamasını kullanmanızı öneririm. Ücretsiz olarak indirilebilen ve kolaylıkla kullanılabilen bu uygulama, Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için hazırlandı.

TP-Link TL-MR150 ile 4G bağlantınızı birden fazla cihaza aktarın

Bu router, Wi-Fi 802.11n standardına destek veriyor. Yani istenildiği takdirde, evde ya da ofiste de optimum bir performans için tercih edilebilir. İnternet servis sağlayıcınız ve modeminiz aracılığıyla sunulan interneti, 2.4GHz frekansında, teorik olarak 300Mbps’a kadar kablosuz olarak akıllı televizyon ya da akıllı telefonunuza eriştirebilir. Tabii dediğimiz gibi bir de 4G tarafı var, ki asıl dikkat çeken özelliği bu.

TP-Link TL-MR150 router’da 3G ve 4G çalışma modları var. Yani isterseniz 4G desteği bulunan bir sim kartı bu cihaza yerleştirerek kablosuz olarak internet deneyimine erişebiliyorsunuz. 4G tarafında FDD-LTE Cat4 ve TDD-LTE türü ağları, yani kullanılabilir pek çok ağı destekleyen bu cihaz sayesinde, normalde internete erişmekte güçlük çektiğiniz anları ortadan kaldırabilirsiniz. Mesela…

Diyelim ki hafta sonu tatilinizi geçirmek için bir köy evindesiniz ve internet yok. Akıllı telefonunuzdan da yeterince faydalanamıyorsunuz. İşte burada devreye TL-MR150’yi sokabilirsiniz. 4G destekli bir sim ve ardından gerçekleştireceğiniz kablosuz bağlantıyla yüksek hızlarda 4G deneyimi yaşayabilirsiniz. Ya da bir fuara katıldınız diyelim. Birkaç gün boyunca standınız olacak ve hizmet vereceksiniz. Burada da 4G internetinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

TP-Link TL-MR150 ile 4G bağlantınızı birden fazla cihaza aktarın

TP-Lİnk, bu router aracılığıyla aynı anda 32 farklı cihaza kadar internet paylaşımının mümkün olacağından söz ediyor. Tabii bu mümkün, ama iyi bir bağlantı hızı için aynı anda 3-4 cihazdan öteye geçmek pek sağlıklı olmayacaktır.

Bünyesinde IPv4, IPv6 protokollerini de barındıran ürün, kolay kurulumu ve performanslı yapısıyla pek çok kişinin dikkatini rahatlıkla çekecektir. Son olarak, gerek internet arayüzü gerekse de uygulama üzerinden yapılacak düzenlemeler sayesinde ebeveyn kontrolü, bağlı cihazların belirlenmesi ve hız düzenlemesi gibi seçeneklerin de bulunduğunu ekleyelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 9 Pro inceleme: Büyük ekran, toplamda 5 kamera!