İkinci el otomobil fiyatları adeta uçtu!

İkinci el otomobil otomotiv pazarı

Dolar’ın 11TL’yi geçmesinin ardından ikinci el otomobil fiyatları adeta uçuşa geçti. Fiyatı 400 bin TL olan otomobiller bir anda 500 bin TL’ye satılmaya başladı.

İkinci el otomobil fiyatları adeta uçtu! Malum Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrasında piyasalar hareketlenmişti. Bu hareketlenme sonucu pek çok kategoride ürün fiyatları önemli oranda arttı.

Bilindiği üzere kurlardaki artış direkt olarak otomobil fiyatlarını etkiliyor. Bu durum uzun süredir değişmiş değil. Özellikle de stok sıkıntısının yaşandığı şu dönemde kur artışları direkt olarak ikinci el otomobil piyasasını derinden etkiliyor.

Zaten ülkemizde otomobil fiyatları normal sayılacak seviyelerin çok üzerine çıkmıştı. Fakat son dönemdeki kur artışıyla birlikte bu seviyeler daha da üst limitlere taşınmış oldu.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanmayacak

İkinci el otomobil fiyatları adeta uçtu!

Geçtiğimiz gün yaşanan kur artışıyla birlikte dolar 11 TL’yi geçti. Daha birkaç gün önce acaba 10 TL olur mu diye tartışılan dolar sadece birkaç gün içerisinde 11 TL’yi de aşarak tarihi bir rekora imza attı.

Doların bu kadar artması elbette otomobil fiyatlarını olumsuz etkiledi. Çok değil bir iki ay öncesine kadar 250 bin TL seviyesine satılan bir araç şu anda 330 bin TL bandında satılmaya başladı.

100 bin TL altına satılan ikinci el araç sayısında da önemli bir düşüş meydana geldi. Bu durumun ne kadar daha böyle devam edeceği ise ciddi anlamda soru işareti.

OPPO Find X4 serisi 80W hızlı şarj özelliğine sahip olabilir