İkinci el oto fiyatları Şubat’ta düşecek mi? İşte yanıtı

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Şubat ayına girmemizle birlikte pek çok kişinin aklında aynı soru oluştu. Acaba bu ay içerisinde ikinci el otomobil fiyatlarında bir düşme olur mu? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

İkinci el oto fiyatları Şubat’ta düşecek mi? İşte yanıtı! Bu soru pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aslında yaz aylarında fiyatların artıp, kış aylarında da artan fiyatların düşmesine ya da normale dönmesine alışığız. Fakat bu döngü son 1 – 2 yıldır bozulmuş durumda. Özellikle 2020 yılında başlayan stok problemleri otomobil piyasasının altını üstüne getirdi. Şimdilerde ise Şubat ayında yani kışın tam göbeğinde olmamıza rağmen fiyatlar bir türlü düşmüyor.

Dolar kuru

2020 yılında başlayan stok sıkıntısından ötürü hem sıfır, hem de ikinci el otomobil fiyatları önemli oranda arttı. Üstelik bu artışın simetrik bir düşüşü de olmadı. Bir anda otomobil fiyatları 2 hatta 3 kart artınca sektördeki tüm dengeler de yerle bir oldu.

Eylül ile birlikte ikinci el oto fiyatları düşecek mi

İkinci el oto fiyatları Şubat’ta düşecek mi? İşte yanıtı

Peki tekrardan kış aylarına girmemiz otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? Eskide olduğu gibi yine otomobil fiyatları düşecek mi? Dürüst olmak gerekirse mevcut koşullarda otomobil fiyatlarının düşmesi pek de mümkün görünmüyor.

Araç kiralama hizmetleri

Özellikle de içerisinde bulunduğumuz şartlarda, yani pek çok bayide sıfır otomobil bulmak bile imkansızken, kış aylarına girdik diye otomobil fiyatlarının düşmesini beklemek nafile bir ümit olacaktır.

Bizim size tavsiyemiz otomobil almayı düşünüyorsanız çok fazla beklememeniz. Çünkü beklediğiniz her gün otomobil fiyatlarının bir tık daha artması muhtemel görünüyor.

Trendyol Yemek ’te MultiNet ile ödeme dönemi başlad