İkinci el araç satışına vergi geliyor!

ikinci el

Pandemi sürecinde tavan yapan ikinci el araç satışı için vergi getirilmesi planlanıyor. Peki ikinci el araç satışına vergi düzenlemesi nasıl planlanacak? İşte detaylar.

Şu sıralar yeni vergiler tarafında düzenli çalışmalar yürütülüyor. Hatırlanacağı üzere son olarak halk arasında deprem vergisi olarak da bilinen Özel İletişim Vergisi oranı yüzde 10’a çıkartılmıştı.

Şimdi ise ikinci el araç satışı için bir vergi getirilmesi planlanıyor. Bu planlamaya göre ikinci el otomobil satışından binde 5 oranında bir vergi tahsili yapılacak.

Sözcü gazetesi yazarlarından Taylan Büyükşahin’in haberine göre  hazırlanan yasa taslağında, ikinci el araçların satışından binde 5 oranında vergi alınacak. Satış miktarı da aracın en az kasko değeri kadar olacak. Böylece aracın bedelinin satış esnasında düşükten gösterilmesinin de önüne geçilecek.

İkinci el araç satışına vergi geliyor!

Meclis’te hazırlanan yasa taslağının genel kuruldan geçerek yasalaşması bekleniyor. Hazırlanan taslakta “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 20’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5” ifadelerine yer verildi.

Sade bir şekilde anlatmak gerekirse alacağınız otomobilin değeri 100.000 TL ise 50 TL vergi ödemeniz gerekecek. Örneğin 500.000 TL’lik bir otomobil alırsanız ödemeniz gereken vergi 250TL olacak.

Şunu da tekrardan hatırlatalım. Kasko bedeli 200.000 TL olan aracı 100.000 TL’ye bile alsanız 50 TL yerine 100 TL vergi ödemek zorundasınız. Çünkü aracın satış bedeli kasko değerinin altında olamayacak.

Sıfır Peugeot 308 fiyatları düştü!