İkinci el araç satış ilanlarına düzenleme

Ford elektrikli otomobil

Türkiye’nin lider ilan sitesi Sahibinden.com, Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen yeni kurallara bağlı olarak ikinci el araç ilanlarında önemli düzenlemelere gideceğini duyurdu.

İkinci el araç satış ilanlarına düzenleme. Şu sıralar ülke gündemini meşgul eden en önemli konu, Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe konulan ikinci el araç satış yönetmeliği düzenlemesi olabilir. Buna göre, artık ikinci el araçları satmak için alan şirket veya galeriler, bu araçları hem en az 6 ay ellerinde tutmak zorundalar hem de bu araçların kilometresinin de en az 6 bini geçtiğinden emin olmak durumundalar. Bu sınırlamalar sayesinde satılacak araçlarda gerçek biri ikinci el hüviyeti kazanmış olacak.

Araç kiralama hizmetleri

Tabi bu düzenlemeyi beğenenler kadar, hukuka aykırı olduğunu düşünenler de var. Nitekim MASFED Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamada, bu düzenlemenin açıkça Anayasaya aykırı olduğu ve bu nedenle de Danıştay’da dava açılacağı duyurulmuştu.

İkinci el otomobil

İkinci el araç satış ilanlarına düzenleme

Öte yandan ülkemizin en büyük ilan platformu olan Sahibinden.com’da Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bu kararlara uygun olarak ilan politikalarını güncelleyeceğini duyurdu. Buna göre artık sitede sıfır otomobil ilanları yalnızca otomotiv markalarının yetkili bayileri tarafından verilebilecek. Bu kategorinin dışında kalan herkes ise, ilan verme aşamasında yalnızca ikinci el şıkkını seçebilecek.

Otomobil üretimi durma

Bir diğer önemli güncelleme ise bu sırada belirtilecek araç kilometresinde uygulanacak. Buna göre ikinci el araç ilanı veren şirketler aracın kilometresinin en az 6.000 olduğunu belirtmek zorunda, bu sayının altında bir kilometre girişi yapılamayacak.

İlan platformu tarafından yapılacak bir diğer önemli güncellemeye göreyse, artık her araç satış ilanının içerisinde, o aracın Türkiye yetkili distribütörü tarafından belirlenen Güncel Liste Fiyatı’da görüntülenecek.

The Rings of Power’ın ilk iki bölümü aynı anda yayınlanacak