IFA 21 pandemi nedeniyle iptal edildi

ggr

Almanya’da yapılması planlanan tüketici elektroniği IFA 21 için yeni gelişmeler yaşandı. Bu yıl yüz yüze yapılması beklenen etkinlik iptal edildi.

Bilgi, dün resmi IFA Berlin Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Organizatörler, dünya çapında aşılama programlarının yayılma hızına ilişkin belirsizliklere yeni virüs türlerinin ortaya çıktığını belirtiyorlar. Dünyada hala ülkelerde vaka sayılarında artış yaşanıyor. Her ne kadar aşılamaların başlamasıyla yüksek rakamlar aşağı çekilse de hala tehlikenin sürdüğü iletildi. Olağan salgın dışında ayrıca virüsün Hindistan’dan başlayan varyantları daha da tehlike saçıyor.

IFA 2021 pandemi nedeniyle iptal edildi

IFA 21 organizatörleri ayrıca, sergi alanının bir kısmının bir aşı merkezi ve bir acil hastaneye dönüştürüldüğünü ve her ikisinin de başlangıçta planlanandan daha uzun süre gerekeceğini açıkladılar. Etkinlik alanın uzun bir süre daha aşı merkezi olarak kullanılması hedefleniyor.

Messe Berlin CEO’su Martin Ecknig, aşılama programlarının yaygınlaştırılmasının ve uluslararası seyahatin yeniden başlamasının öngördükleri hızda gerçekleşmediğini, bu nedenle etkinliği iptal etme konusunda zor bir karar vermek zorunda olduklarını sözlerine ekledi. Ancak planlar halihazırda hareket halinde ve ticari ortaklarla ve medyayla birlikte “Berlin fuar alanlarında tam ölçekli bir canlı etkinlik olarak düzenlenecek” IFA 2022’ye hazırlanmak için çalışmaktadır. Etkinliğin 2 Eylül’den 6 Eylül’e kadar sürmesi planlanıyor. Bu etkinlik ile beraber salgının etkisinin de azalması ile tüm teknoloji firmaların katılması bekleniyor. Almanya’da gerçekleşen etkinliklere firmaların ayrı bir ilgi gösterdiğini belirtelim.

Apple Watch için AssistiveTouch güncellendi