GTA 6 ismi bir kez daha ortaya atıldı

gta 6

Son günlerde GTA 6 ile ilgili daha fazla dedikodu duymaya başladık. Bu dedikodulardan sonuncusu ise eski bir Rockstar çalışanından geldi.

Geçtiğimiz neslin şüphesiz en iyi oyunu GTA 5 olmuştu. Hatırlanacağı üzere Rockstar, GTA 5’i PS4 ve Xbox One’ın hemen öncesinde 2013 yılında satışa sunmuştu. GTA 5’in hemen ardından kullanıma sunulan GTA Online ise bir sonraki GTA oyununun hayli gecikmesine neden oldu.

Hali hazırda GTA Online sayesinde adeta para basan Rockstar Games, bu sebepten yeni GTA için işleri biraz ağırdan aldı. Aradan geçen 6 yıllık süreye rağmen hala GTA 6 için resmi duyuru gelmedi.

GTA VI, 2 yıldır geliştiriliyor!

Fakat son dönemde GTA 6’ya ilişkin duyduğumuz dedikoduların sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Son olarak eski bir Rockstar çalışanı olan Bibin Michael’in öz geçmişinde GTA VI için araç tasarımı tarafında görev aldığı ortaya çıktı.

gta vi

Bu aslında önemli bir detay değil. Fakat Rockstar’ın uzun bir süredir yeni GTA oyunu üzerinde çalıştığını gözler önüne seren bir ayrıntı. Çünkü Bibin’in öz geçmişinde çalışma aralığı 2017 Aralık – 2018 Nisan olarak belirtilmiş.

Yani Rockstar Games 2017’den beri yeni GTA oyunu üzerinde çalışıyor diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce GTA VI’nın 2022 yılında yeni nesil konsollar için satışa sunulacağına dair bir söylenti de ortaya atılmıştı. Bekleyip göreceğiz.

Sega Mega Drive Mini için 10 oyun daha geliyor