Sınavlara hazırlananlar için internet ücretsiz olacak!

Belki de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan en başarılı işlerden bir tanesi olarak gösterilebilecek Eğitim Bilişim Ağı (EBA), öğrenciler ve öğretmenler için ücretsiz olacak. Ancak Bakanlık tarafından 3 GB kotasının koyulduğunu da söylemek gerekiyor.

Hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hem de Milli Eğitim Bakanlığı sınava hazırlanan 1 milyon öğretmen ve 18 milyon öğrencinin bu hizmetten yararlanması için işbirliği yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ücretsiz internetin bütün altyapı hizmetlerini gerçekleştirecek.

Nisan ayının sonunda EBA ücretsiz olacak!

Sınava hazırlanan öğrenciler içerisinde EBA erişimi olanlar, Nisan sonundan itibaren ücretsiz internet projesinden yararlanabilecek. Sınavların hayatımızın önemli bir bölümünü kapsadığı Türkiye’de, bu hizmet oldukça önemli bir destek sunacak.

ücretsiz olacak

Yalnızca masaüstünde değil, aynı zamanda; Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hat kullanıcıları da bu hizmetten yararlanabilecek. Ancak bu mobil hatlara sahip olan kullanıcıların, hattın açık kalma yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu sistemin 19 milyon kullanıcı kaldıracak şekilde inşa edildiğini söyledi. Bu da kullanıcıların, herhangi bir donma problemi ile karşılaşmadan 3 GB ücretsiz internetlerini EBA üzerinden kullanmaları imkanı verecek.

Dünyanın en çok ziyaret edilen internet siteleri 2019