Hyundai beklenmeyen kararını duyurdu

Hyundai beklenmeyen kararını duyurdu

Hyundai ilk elektrikli otomobilini yeni piyasaya sürdü, ancak görünüşe göre şirket içten yanmalı motorları geride bırakmaya hazır. Electrek’in bildirdiği bir rapora göre, Korea Economic Daily kaynakları, Hyundai’nin bu ay bir ara araştırma merkezinin motor tasarım birimini kapattığını iddia ediyor. İşte detaylar.

Mevcut motorları iyileştirmek için hala bazı işçiler kalacak, ancak geri kalanı EV ile ilgili işlere geçecek. Şirketin aynı zamanda EV geliştirme için binaları dönüştürdüğü anlaşılıyor. Güç aktarma sistemi geliştirme merkezi bir elektrifikasyon tesisi haline geliyor ve performans geliştirme merkezi artık elektrikli makinelere ayrılmış durumda. Ayrıca yeni bir pil geliştirme merkezi var ve araştırmacılar artık ham pil ve çip bileşenleri tedarik ediyor.

Hyundai beklenmeyen kararını duyurdu

Rapora göre amaç basit. Hyundai, elektrikli otomobillere geçişi hızlandırmak istiyor ve bu da enerjisinin çok daha fazlasını yeni teknolojiye adamak anlamına geliyor. Yeni araştırma şefi Park Chung-kook’un bir e-postada elektrifikasyonun “kaçınılmaz” olduğunu ve geçişin “gelecekteki pazara hükmedecek” otomobillerin üretilmesine yardımcı olacağı bildirildi. Hyundai’den konuyla ilgili yorum yapılması istendi. Birçok ülke ve eyalet, 2030’larda içten yanmalı otomobil satışlarını yasaklamayı planlıyor. Örneğin, Hyundai’nin Güney Kore’deki evi, 2030’a kadar sadece yanmalı satışları ve 2035’e kadar tüm içten yanmalı araç satışlarını yasaklayacak bir iklim planına sahip. Hyundai dizelleri zaten aşamalı olarak bırakıyor. Piyasada sadece kısa bir süre kalacak yeni motorlar tasarlamanın pek bir anlamı olmazdı ve şirketin herhangi bir hükümet kesintisinden çok önce EV serisini önemli ölçüde genişletmesi muhtemel.

WhatsApp yakındaki işletmeleri gösterecek: Yepyeni özellik geliyor