Ioniq serisinde zaten bir miktar başarı elde etmesine rağmen, Hyundai EV geleceği için çok daha büyük planlara sahip. İşte detaylar.
Tesla’dan yazılım güncellemeleri açısından bir sayfa almak da bu planara dahil. Otomobil üreticisi yeni bir yol haritasını açıkladı ve markalarını “Yazılım Tanımlı Araçlara” (SDV’ler) dönüştürmek için 12.6 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Bunun bir parçası olarak Hyundai yeni platformlar ve yeni bir Bağlantılı Araç İşletim Sistemi (CCOS) geliştiriyor. Tüm araçlarının (hem ICE hem de EV) 2025 yılına kadar kablosuz (OTA) yeteneğine sahip olmasını istiyor ve bu noktada yolda 20 milyon bağlantılı aracın olmasını bekliyor.
Hyundai’nin planlarının ilk ayağı, bu yılın başlarında açıklanan Entegre Modüler Mimarisine (IMA) dayalı Hyundai, Kia ve Genesis araçları için eM ve eS adlı iki yeni EV platformu olacak. Hyundai’ye göre eM platformu, tüm segmentlerdeki tüketici EV’leri için kullanılacak ve mevcut modellere göre ücret karşılığında yüzde 50 daha fazla menzil sunacak. Ayrıca Seviye 3 ve daha yüksek kendi kendine sürüş seviyelerini de destekleyecek. Bu arada, eS platformu lojistik, teslimatlar ve diğer iş segmentleri için tasarlanmış. Buradaki fikir, piller ve motorlar gibi bileşenler için daha fazla modülerlik ve standardizasyon sağlayarak üretimi kolaylaştırmaya ve maliyetleri düşürmeye yardımcı olmak.
Kritik olarak, şirketin markalar ve segmentler arasında aynı araç kontrol cihazını kullanmasına izin vererek OTA yazılımı ve “Talep Üzerine Özellik” (FoD) yükseltmelerini mümkün kılacak. Yol haritasının bir diğer önemli parçası da yazılım platformu. Grup, Hyundai’nin Connected Car Operating System (ccOS) adını verdiği, tüm kontrol cihazlarına uygulanan ve “son derece yüksek bilgi işlem gücü” kullanan bir şey kullanacak.
Arzum Freshmix : Taze meyve ve sebze sularının tadını çıkarın