Huwaei, 5G internet teknolojisinden beklentilerini azalttı

mGZtReVW2XeYyeYdcLkf5P 970 80 e1524226367809

Huwaei CEO’su 5G internet kullanımı ile para kazanma mücadelelerinde belirgin bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Huwaei, yeni nesil internet teknolojisi 5G kullanılmaya başlandığında, müşteriler üzerinde belirgin bir değişiklik göremeyeceğini söyleyerek 5G heyecanına kapılanlara bir uyarı niteliğinde işaret verdi.

Ekipman üreticileri, el cihazları üreticileri ve mobil operatörler 5G’yi birkaç yıldır dile getiriyorlar, bunun sonucunda internete bağlı arabalar, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve gelişmiş mobil geniş bant gibi yeni uygulamalara güç katacağını iddia ediyorlar.

Mobil Dünya Kongresinde(MWC), birçok teknoloji şirketinin yüksek profile sahip kişilerinin konuştuğu kongrede, Huwaei CEO’su Eric Xu, alt yapı hizmetlerimizi 5G için iyileştirmiş olmamıza rağmen, mobil operatörler için para kazanma stratejisinin değişmeyeceğini söyledi.

Peki, Huwaei ‘nin 5G planı nedir?

Mevcut 4G teknolojilerinin halihazırda yeni uygulamaların çoğunu destekleyebileceğine dikkat çekerek, 5G ağlarının yeni gelir akışlarını açıp işletme maliyetlerini azaltacağı konusunda endişesini hafifçe savundu.

Ancak, 5G ile ilgili en etkili firmalardan biri olan Huawei’nin, gelişmesi ve müşterileri için ürünler üzerinde çalışmaya devam edeceğini çünkü işinin en iyi çıkarları olduğunu söyledi. Beklenen Huawei’nin ilk 5G uyumlu akıllı telefonu 2019’un ikinci yarısına yetişmesi yönünde.

Yorumlar ise şöyle;

ABD hükümetinin Broadcom firmasının Qualcomm’a teklif vermesini engellediği haberi haftalar sonra geldi, çünkü Huawei’yi ve dolayısıyla Çin’in 5G’deki gelişmede bir avantajı olacağını düşünüyor.

Nitekim yakın zamanda yayınlanan bir rapor, hükümet desteğinin ve sanayi ivmesinin Çin’e küresel 5G yarışında liderlik ettiğini ileri sürdü. ABD, GSYİH ve bir ülkenin iç kablosuz endüstrisi üzerindeki etkilerinden dolayı 4G ile kazandığı liderliği sürdürmeye istekli.

5G için beklenen tarih

İlk ticari 5G hizmetlerinin 2019’da başlaması ve 2026’ya kadar 2.3 milyar 5G bağlantı olabileceği beklenmektedir.

5G internet