Vodafone, İngiltere’de 5G iletişim ağı için kilometre taşı diyebileceğimiz çalışmalarını yaptı

Vodafone

Vodafone, 5G’ye hazırlık olarak 3.4GHz spektrumunu test eden ilk İngiliz operatördür.

Vodafone

3.4 Ghz Spektrumu, 2020 yılında İngiltere’de yaşanması beklenen 5G hizmetlerinin ilk dilimini güçlendirecektir. Aralık ve kapasite dengesi sunmak için 700MHz ve milimetre dalgası (mmWave) frekansları da dahil olmak üzere diğer bantlarla birlikte kullanılacaktır.

Vodafone  testi için, Manchester’daki iletişim merkezi Newbury ile, Berkshire’deki merkezi birbirine bağladı ve çok sayıda anteni kullanarak aynı kanal üzerinden birçok veri sinyalinin iletimini içeren Massive MIMO’yu kullandı.

Sinyal Dönüştürücü

Sistem, verileri daha verimli bir şekilde iletme, kalabalık alanlarda kapasiteyi artırma ve 5G’nin güç kazandığı yoğun veriye sahip uygulamalarını kullanma potansiyeline sahiptir.

Vodafone İngiltere CEO’su Nick Jeffery, “5G hayatımızın kalitesini artıracak ve çalışma şeklimizi değiştirecek” dedi. “Bu yeni nesil teknoloji, uzak ameliyattan yaşlılar için uzaktan bakımına kadar hayat kurtarabilecek sağlık hizmetlerini sağlayacaktır. Otomatik sistemlerden robotiğe kadar endüstriyel uygulamaları geliştirecek ve İngiltere genelinde üreticilerin üretkenliklerini artırmasına yardımcı olacaktır.

Artırılmış gerçeklik gibi yenilikler sayesinde ailelerin deneyimlerini nerede olurlarsa olsunlar sevdikleriyle paylaşmalarını sağlayacabilecekleri teknolojilerin gelişmesine olanak sağlayacak.

Vodafone, açık artırmada 50MHz’lik 3.4GHz bant genişliği kazandı – diğer tüm operatörlerden daha fazla – 378 milyon sterlin maliyetle. EE ve O2, her ikisi de 40MHz güvenliğini sağlarken, Birleşik Krallık Genişbant iştiraki zaten gruptaki varlıklara sahip olsa da, Üçü 3.4GHz için başarılı bir şekilde teklif verdi.

“Bugünün testi sadece başlangıçtır” diye ekledi Jeffery. “Şu anda 5G için ağımızı hazırlıyor, kapasitemizi artırmaya ve mevcut 4G ağımızın erişimini artırmaya devam ediyoruz.”