5G teknolojisi nedir? Bilmeniz gereken herşey

5G teknolojisi

5G teknolojisi ile oluşan ağların heyecan verici dünyasındaki en son haberler, görüşler ve gelişmeler

Yeni nesil mobil internet bağlantısı 5G teknolojisi, akıllı telefonlar ve diğer nesneler arasında oldukça hızlı ve güvenilir iletişim ağı kuran bir internet teknolojisi.

Gün geçtikçe daha büyük veri için internet üzerinden aktarılması ihtiyacı ortaya çıkıyor. 5G iletişim ağı sayesinde oldukça büyük veriler 1GBps hızı ile daha kısa sürede taşınabilecek. Yani saniyede 1GB veri transferinden bahsediyoruz. Bu 4G hızının 10 katı büyük demek oluyor.

Gelişen 5G internet bağlantısı en çokda nesnelerin interneti için çok önemli bir kırılma noktası olacaktır. Artık her nesnenin bir internet bağlantısı olabileceğini öngörebilmek çokda zor olmayacaktır.

Peki, 5G teknolojisi ne zaman gelecek?

2020 yılında 5G teknolojisinin tüm dünyaya yayılmış olacağı söyleniyor. ABD, Çin, Güney Kore ve İngiltere, 5G teknolojisini ilk kuran uluslar olacaktır. Tabi bir yandan nasıl akıllı telefonlarda 3G ve 4G bağlantısı devam edecektir.

Ancak 2020 yılı gelmeden bir çok şirket alt yapılarını 5G internet ağı için hazırlamış olacaktır. Yani 2020 yılı gelmeden çoğu yerde 5G kullanılıyor olacaktır.

5G ile ilgili son haberler

1- Vodafone, İngiltere’de 5Ginternet bağlantısı için kilometre taşı diyebileceğimiz çalışmalarını yaptı

2- Çin, 5Ginternet teknolojisi yarışında Amerika’ya oldukça yaklaştı

3- Huwaei, 5Gteknolojisi beklentilerini azalttı

5G teknolojisi