Hulu’dan Nintendo Switch hamlesi

Huludan Nintendo Switch hamlesi

Adından söz ettirmeye devam eden Switch için büyük firmalar da atılımlarını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Hulu’dan Nintendo Switch hamlesi geldi.

Nintendo’nun sevilen konsolu Switch, ülkemizde yeterli popülerliğe ulaşamamış olsa da dünya çapında ciddi bir satış rakamı yakaladı. Haliyle bu kadar kullanıcının olduğu yerde büyük bir firmalar da yerini almaya başladı. Sadece oyunlar değil, diğer büyük hizmetler de konsola gelmeye başladı. Ancak yine de Switch, video yayın uygulamaları açısından zayıftı diyebiliriz. Bu bağlamda Hulu’dan Nintendo Switch hamlesi geldi.

Amerika ve Japonya’da faaliyet gösteren Hulu, geçtiğimiz günlerde Nintendo Switch’e geldi ve konsolun ilk majör video yayın uygulaması oldu. Artık Hulu üyeleri, Switch’leri üzerinden nerede olurlarsa olsun favori içeriklerini izleyebilecekler. Nintendo’nun dijital mağazası eShop’tan indirilebilen Hulu uygulaması ile kullanıcılar canlı televizyonun yanısıra 50‘den fazla haber, eğlence ve spor türünde kanallara ulaşabilecek. Hizmetin canlı televizyon servisi Amerika’nın tüm büyük kanallarını içeriyor.

Ülkemizde aktif olmayan Hulu, Amerikalılar için bile pahalı

Servisin çekirdek hizmeti için aylık 7,99 Dolar abonelik bedeli talep edilirken, canlı televizyonun da işin içine girmesi ile abonelerin aylık ödeyeceği tutar 39,99 Dolar’a kadar çıkıyor. Hulu kullanıcıları aboneliklerine 6 farklı profil atayabiliyor ve HBO, Showtime ve Cinemax gibi premium eklentilerden faydalanabiliyor.

Hulu, Switch için çıkışını yapmış olsa da sektörün büyük oyuncuları hâlâ Switch’te yerlerini almış değil. Tabii ki de Youtube ve Netflix’ten bahsediyoruz. Youtube’un bazı özellikleri ülkemizde kullanılmasa da Netflix’in ülkemize yaptığı açılım hâlâ konuşuluyor. Özellikle yerelleştirme çalışmaları oldukça beğeniliyor. Hulu, Türkiye’de yer alsa abonelik alır mıydınız? Yoksa tercihiniz başka bir sağlayıcı mı olurdu?

Switch sahiplerine Rocket League müjdesi