Huawei’nin MWC 2015 Öncesi İkinci Bombası Dikkat Çekecek

Huawei’nin MWC 2015 öncesi ikinci bombası dikkat çekecek

Az önceki haberimizde de belirtmiştik. Bugün Huawei’ye yakın kaynaklar tarafından sızıntı bombardımanına tutulmuş bulunmaktayız. Önceki iki haberimizi özetleyip asıl konumuza geçelim.

Anlaşılan Huawei, büyük bir olasılıkla yeni model telefonlarından Ascend ismini kaldıracak. Tıpkı HTC gibi ve bu haberi ilk olarak MWC 2015; “Dünya Mobil Kongresinde” öğrenmiş olacağız. Bir diğer önemli gelişme ise Huawei’nin 2015 yılı için ilk amiral gemisi telefonun P8 olması.

P8; özellikleriyle üst seviye bir telefon olacak ve parmak izi teknolojisiyle ses getirmeye çalışacak. Şimdi özeti verdiysek asıl konumuza dönelim. Huawei’nin ikinci bombası birinci bombasından –P8’den- daha çok ses getirecek; zira telefon özellikleriyle üst seviye amiral gemisi bir telefon.

Huawei’nin MWC 2015 öncesi ikinci bombası dikkat çekecek
Huawei’nin MWC 2015 öncesi ikinci bombası dikkat çekecek

“Az önceki telefona da amiral gemisi demiştiniz” Dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız; lakin bu ondan da üst seviye bir telefon. İkinci yeni amiral gemisinin ismi D8 ve kod adı bilinmiyor.

Telefonda; 64 bit destekli Kirin 950 yongaseti yer alıyor. Yongasetinde octa-core –Sekiz çekirdekli- işlemci kullanılacak. Telefon; 5.5 inç ölçülerinde ve QHD; “2560×1440” ekran çözünürlüğüne sahip.

Telefon 4 GB ana bellek kullanacak. –Dünyada ilk 4 GB ana belleği kullanan telefonun Asus ZenFone 2 olduğunu da hatırlatalım- D8’de; 64 GB’lik bir dâhili depolama birimi kullanılacak ve telefon 800 dolar yaklaşık olarak 1.871 TL’lik bir fiyat etiketine sahip olacak.

Samsung’dan Digitürk Şampiyonlar Paketi