Huawei yıllık geliri fena düşüş yaşadı: Açıklama yapıldı

HUAWEI MateBook 14s

Huawei yıllık geliri çok sert bir şekilde düştü. Özellikle ABD ambargosu nedeniyle şirketin gelirlerinde önemli ölçüde bir gerileme zaten yaşanıyordu. 2021 bilançosu beklenenden daha kötü geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Huawei yıllık geliri herkesin en çok merak ettiği konular içerisinde yer alıyor. ABD tarafından kara listeye alınan bu şirket birçok zorluk ile karşı karşıya kaldı. Bilgi toplama ve bu bilgileri Çin hükümeti ile paylaşma suçu nedeniyle Huawei adeta sistem dışı bırakıldı. Çin merkezli dev şirket ABD yaptırımlarına maruz kaldığı 2021 yılı ile ilgili gelir bilançosunu açıkladı.

Küresel çapta ABD büyük bir etkiye sahip. Donanım ve yazılım alanında bu etkisini hızlı bir şekilde arttıran ABD istediği şirkete yaptırım uygulayabiliyor. Bunlardan birisi de Huawei oldu. Çin merkezli teknoloji devi özellikle 5G alanında fazlasıyla ön plandaydı.

Huawei yıllık geliri hayal kırıklığı yarattı

Huawei yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre 2020 yılı ile kıyaslandığında gelir miktarında bir miktar düşüş var. 2021 yılında gelir miktarı 2020 yılına göre yüzde 29 seviyesinde düşüş yaşadı. Bu gerçekten de fazlasıyla yüksek bir rakam.

Huawei yıllık geliri

Donald Trump tarafından siber güvenlik ve casusluk gibi nedenlerden dolayı uygulanan yaptırımlar bu gelir düşüşünde en büyük etkiye sahip. Huawei oldukça iyi bir performans gösteriyordu. Hem akıllı telefon üretimi hem de 5G hizmetleri adeta dünya çapında büyük bir beğeni kazandı.

Huawei, 2021 gelirinde %28,9 düşüş yaşadı

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen ABD ambargo uyguladı. Böylece 2021 yılında şirketin geliri yüzde 29 seviyesine düştü ve 99,5 milyar dolar düzeyine kadar geriledi. Peki siz yaşanan bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.