Huawei, 2021 gelirinde %28,9 düşüş yaşadı

Huawei, akıllı telefon 'tahtına' geri dönmeyi hedefliyor!Huawei, akıllı telefon 'tahtına' geri dönmeyi hedefliyor!

Çin’den gelen son raporlara göre Huawei’nin geçen yılki getirilerine kıyasla %28,9’luk bir gelir düşüşü olduğu görülüyor.

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD hükümeti tarafından uygulanan ve 2020 sonuçlarından elde ettiği gelirin aşağı yönlü bir spirale yol açan ağır yaptırım rejiminden hâlâ başı dönüyor. Çin’de izlenen raporlar, Huawei’nin geçen yılki getirilerine kıyasla %28,9’luk bir gelir düşüşü öngördüğünü gösteriyor. Durumun önümüzdeki senelerde ise düzelmesi bekleniyor.

Huawei

2021 gelir projeksiyonu 634 milyar yuan olarak gerçekleşirken, dördüncü çeyrek sonuçları önceki çeyreğe göre %19’luk bir yavaşlama gösteriyor ve 4. çeyrek geliri 178,2 milyar olarak tahmin ediliyor. Huawei, işlerinin bazı yönlerinde dikkate değer bir toparlanma kaydetti, ancak ABD yaptırımlarının keskin etkileri bilançosunda hala görülüyor. Huawei, Amerika Birleşik Devletleri ve bazı müttefiklerinden gelen ağır darbe öncesinde bir dayanak oluşturduğu çeşitli pazarlara hala yeni ürünler üretemiyor ve satış yapamıyor.

Huawei’nin şu anki başkanı Guo Ping, telekom işinin güçlü kalmaya devam ettiğini ve diğer faaliyet alanlarının da hızla büyüdüğünü söylüyor. Düşüş, yaptırımlar nedeniyle durma noktasına gelen şirketin cihaz işinden kaynaklanıyor. Huawei olumlu olmaya devam ediyor ve dış ortamdaki değişiklikler nedeniyle ideallerini değiştirmeyeceği konusunda ısrar ediyor, ancak darboğazlara rağmen hedefleri yönünde gitmeye devam edeceğini söyleyelim.

Şirket, 2022’ye yönelik olumlu görünümünü sürdürüyor ve 2022 performansı çok daha iyi olması bekleniyor. Bakalım zaman bize neler gösterecek.

Jabra Elite 4 Active küresel pazada boy göstermeye hazırlanıyor