Huawei Watch GT 5, temel özellikleri ve fotoğrafları ortaya çıktı

hh21

Huawei, 19 Eylül 2024’te yeni Watch GT 5 serisini tanıtacak ve bu lansman, Huawei’nin kısa süre önce piyasaya sürdüğü üç katlı Mate XT akıllı telefonun ardından geliyor.

Lansman öncesi sızdırılan bilgiler ve görseller, Watch GT 5’in iki boyutta sunulacağını ortaya koyuyor: 41 mm ve 46 mm. Her iki model de geçen yıldan kalma tasarımı büyük ölçüde korurken, dönen bir kurma kolu ve ikincil programlanabilir düğme gibi işlevsel özelliklerle geliyor.

Watch GT 5’in 41 mm versiyonu Jana Mavisi ve Jana Altını renk seçeneklerine sahip olacak, 46 mm modeli ise sadece Siyah renkte sunulacak. Saatlerin metal çerçeve, paslanmaz çelik gövde ve 5 ATM su geçirmezlik derecesine sahip olduğu bildiriliyor. 41 mm versiyon 1,32 inç AMOLED ekrana sahipken, 46 mm modeli daha büyük, 1,43 inç AMOLED ekran ile gelecek. Saatlerin sırasıyla 7 ve 14 gün pil ömrü sunması bekleniyor.

Huawei Watch GT 5

Watch GT 5, Huawei TruSense sağlık izleme sistemi ile güncellenmiş ve daha hızlı, daha doğru sağlık okumaları vaat ediyor. Bu sistem, kalp atış hızı, SpO2, vücut sıcaklığı gibi ölçümleri izleyebilecek. Ayrıca Sağlık Bakışı özelliği ile kullanıcılar, EKG, arteriyel sertlik, stres seviyeleri ve kardiyovasküler riskler dahil olmak üzere 10’dan fazla göstergeyi 60 saniye içinde kontrol edebilecek.

Akıllı saat, 100’den fazla spor modunu destekleyecek ve GPS, GNSS gibi dahili navigasyon özellikleri sunacak. Fiyatlandırma henüz netleşmemiş olsa da, başlangıç fiyatının 250 € (277 $) civarında olacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S25 Ultra, uydu bağlantı özelliği için sertifikasını aldı