Apple iPhone 16’lardaki 8 GB RAM’i Resmen Doğruladı

Apple iPhone 16 için geri sayım

Apple şimdiye kadar iPhone’larda bulunan RAM kapasitesini hiç açıklamamıştı. Her zaman bu bilgiyi es geçti. iPhone 16 tanıtımında da yeni telefonların RAM’inden söz edilmedi. Ancak durum değişti. Apple’ın yetkili isimlerinden biri yeni iPhone’larda 8 GB RAM olduğunu açıkladı.

Apple bir geleneğini bozdu ve bu sefer her zamanki gizliliğinden farklı olarak RAM bilgisini paylaştı. Cupertino’lu firma iPhone 16 serisinde 8 GB RAM’in kullanıldığını doğruladı. Bu bilgi Apple’ın Donanım ve Teknolojilerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Johny Srouji’den geldi. Srouji şirketin donanımsal gereksinimleri belirlemek için verileri titizlikle analiz ettiğini ve bunun sonucunda yeni modellerde 8 GB RAM’in yer aldığını belirtti.

Johny Srouji’nin tam olarak açıklaması şu şekilde: “Belirli bir özelliği neyin etkinleştireceğini bize gösteren çok sayıda veriye sahibiz. Apple Intelligence bizim için çok ama çok önemli özelliklerden biri. Hem hesaplama hem de bant genişliği ve RAM kapasitesi için farklı konfigürasyonlara baktık. Daha sonra en mantıklı olanın ne olduğuna dair analiz yapıp, dengeyi kurduk. Bunun sonucunda Apple Intelligence bizi 8 GB’a ulaşmamız gerektiğine inandıran önemli bir özellik oldu.”

iphone 16

iPhone 16’lardaki RAM değişikliğinin arkasındaki ana itici güç Apple Intelligence olsa da, Srouji daha fazla RAM’in üst düzey oyunlar ve diğer uygulamalara da fayda sağlacağını vurguladı. Ayrıca Apple’ın yazılımı donanıma göre optimize ederek, RAM’i verimli kullanmakta oldukça usta olduğunun altını çizdi.

Bu arada dedikodulara göre gelecek sene çıkacak olan iPhone 17 Pro Max’te (İsmi Ultra da olabilir) 12 GB RAM yer alacak. Kaynaklar iPhone 17 Pro Max’in yapay zeka özellikleri konusunda diğer modellerden daha iyi olacağını ve Apple’ın en üst modelini diğerlerinden biraz daha ayırmak istediğini ileri sürüyor.

Huawei Watch GT 5’in Görselleri ve Bazı Özellikleri Sızdı