Huawei son anlaşmasıyla ABD çip ambargosundan etkilenmeyebilir

https://www.google.com/search?q=Canada+joins+Five+Eyes+allies+in+banning+Huawei+and+ZTE+5G+telecom+gear&sxsrf=ALiCzsbDWNkpcNFCfbPbzj8RjnACf1MlwQ:1653125432298&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi_1qSRpPD3AhW0SfEDHWVkAYoQ_AUoA3oECAEQBQ&biw=1280&bih=569&dpr=1.5#imgrc=_dNWNwixp2cFMM

Huawei’nin 2019’dan beri ABD yaptırımlarına maruz kalırken, son gelişmeler ile beraber firma bu yaptırımlardan etkilenmeyecek bir yol bulmuş gibi duruyor.

Huawei Çin casusluğu nedeniyle 2019’dan beri yaptırımlara maruz kalırken, firma özellikle akıllı telefon sektöründe büyük yara almış durumda. Firma 5G teknolojisinde de liderken kısa sürede bu liderlikten uzaklaşarak bir nevi yokları oynuyor. En güçlü teknoloji şirketlerinden biriyken kimilerine göre batma durumuna gelmiş durumda. Ancak firma bu yaptırımlara karşı bir çözüm yolu bulmuş gibi duruyor.

Huawei 5G teknolijisi

Şirketi bu yaptırımdan kurtaracak olan firmanın ismi Çin merkezli Pengxiwei IC Manufacturing Co. diğer ismiyle PWM şirketi. Şirket firma için gerekli olan yarı iletken ekipmanlarının tedariğini sağlayacak. Bu şekilde firmaya uygulanan ambargo ile satın alma yasağının bir nevi önüne geçmiş olacak. Firma ABD’nin kararlarını uygulamayacak.

PXW, ABD’li tedarikçilerden veya ekipmanlarında Amerikan teknolojisi kullanan diğer denizaşırı şirketlerden hangi yonga yapım ekipmanı satın alabileceği konusunda kısıtlanacak. Şirket, 2025 yılında 28nm sürecini kullanarak çip üretimine başlamayı planlıyor.

Huawei, ABD yaptırımlarının küresel hakimiyetinin zirvesinde başlamasından bu yana çetrefilli bir zaman geçirdi. Daha önce dünyanın en büyük mobil iletişim ekipmanı tedarikçisiydi ve 5G teknolojisine öncülük etmede liderdi. ABD iddiaları casusluk üzerine odaklanıyor ve Çinli şirket iddiaları reddetmeye devam ediyor.

Galaxy Tab S9 serisinin lansmanı ertelendi