Huawei 5G ekipmanları İngiltere’ye satamayabilir!

FCC huawei ve zte

Tüm dünyanın en çok konuştuğu konulardan birisi de Huawei 5G ekipmanları ile ilgili. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

The guardian gazetesinde yer alan bir habere göre Huawei 5G ekipmanları ile ilgili aslında çok büyük bir problem bulunmuyor. Yaklaşık olarak 500 bin parça kit toplamış olan firma, ulusal bir risk teşkil edeceğini düşünen İngiltere’deki muhafazakar partiden biraz çekiniyor. Onların kendi sistemlerini engelleme ihtimali oldukça yüksek. 

Huawei şirketi İngiltere ile anlaşmaya devam etmek istiyor

Ulusal Siber Güvenlik merkezi tarafından yapılan açıklamalar sonucunda ABD, Huawei ile ilgili ekipmanları yasaklamıştı. Bu durum şirketin teknik donanımlarını daha da zayıf hale getirmesine neden oldu. Üstelik tüm bunlara ek olarak denenmemiş mikroçipler kullanılmak zorunda kalındı.

Huawei 5G ekipmanları

Çin kendi rezervlerinden İngiltere’ye sunmak istiyor. Bu nedenle yaklaşık olarak 20 bin tane 5G kitini gönderebileceklerini ifade ediyorlar. Bundan kısa bir süre önce ortaya çıkan belgelere göre İngiltere Hükümeti Huawei ile 2029 yılına kadar çalışmayı sürdürmek istiyor. Fakat muhafazakar parti destekçileri buna karşı çıkabilir.

İngiltere’de bulunan bir grup, Huawei ekipmanlarının kısa bir süre içerisinde tamamen sökülüp atılmasını istiyor. Böylece ulusal güvenlik biraz daha fazla sağlanmış olacak. 2023 yılına kadar muhafazakar parti destekçileri Huawei ekipmanlarının tamamen yok edilmesi taraftarı. fakat şirketin 5G alanındaki başarısı düşünüldüğünde bu imkansız gibi görünüyor.

Huawei firması, Çin hükümetinden bağımsız ve özel bir kuruluş olduğunu defalarca söyledi. Fakat ABD ve diğer dünya ülkelerini ikna etmek pek kolay olmayacak. Sizce gerçekten de şirket Çin hükümetine bilgi sızdırıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.