Huawei Play Store yerine Aptoide kullanabilir!

Huawei Play Store

Android lisansının iptal edilmesi ile Huawei Play Store yerine Aptoide kullanabilir. Peki nedir bu Aptoide? Nasıl yüklenir? İşte konuyla ilgili detaylar.

Google’ın Huawei’nin Android lisansını iptal etmesi ile yeni çıkacak olan Huawei telefonlarında Play Store gibi Google’ın servislerini kullanmak mümkün olmayacaktı. Uygulama mağazası olmayan bir telefonun satış rakamlarına olumsuz etkileyeceğinin farkında olan Huawei, yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Huawei Aptoide kullanabilir!

Android dünyasında Play Store’un dışında farklı uygulama mağazaları yer alıyor. Bunlardan biri de Aptoide. Aptoide CEO’su bugün Huawei’nin bu uygulama mağazasını telefonlarında yer vermek için girişimlerinin olduğunu açıkladı. Her Android telefona kurulabilen Aptoide sayesinde Play Store’da yer alan uygulamaları APK. olarak indirebiliyorsunuz.

Güvenilir bir kaynak olan Aptoide’de maalesef ki Google’ın Play Store’unda yer alan zararlı yazılımlara karşı tarama servisi olan Google Play Protect kullanılmıyor. Bu yüzden bu mağaza tam anlamıyla güvenli bir deneyim sunamayabilir.

Yeni Xbox E3 etkinliğinde tanıtılabilir!

Şimdilik bu girişimin kağıt üzerinde olduğunu Huawei tarafından resmi olarak açıklanmadığını belirtelim. Bakalım Huawei ile Google ilerleyen günlerde bir anlaşmaya varabilecek mi?

Huawei Play Store