Huawei, oyun telefonunu bu sene satışa sunacak

huawei

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, yeni GPU Turbo teknolojisinin ardından, oyun odaklı telefonu için ilk sinyalleri de verdi. İşte detaylar.

Son dönemde oyun odaklı telefonların hayli popüler olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sene Razer Phone ile start alan bu trend, Xiaomi, ZTE, Honor ve Asus gibi firmalar tarafından geliştirilen modellerle devam etmişti. Şimdi ise bir başka Çinli üretici, Huawei oyun odaklı bir akıllı telefon geliştireceğini açıkladı.

Huawei de oyun odaklı akıllı telefon yapacak

Genel olarak oyun odaklı akıllı telefonların birbirine benzer teknik donanımlar sunduğunu söylemek, yanlış bir ifade olmayacaktır. Bu telefonların günümüz amiral gemisi modellerinden en büyük farkı ise üst düzey soğutma sistemine sahip olmaları.

Şöyle ki, 2018’de satışa sunulan oyun odaklı telefonların bir çoğu, üst segment modellerle aynı teknik özelliklere sahipti. Fakat bu telefonlarda bulunan özel soğutma sistemi sayesinde, uzun süreli oyun deneyimlerinde daha üst düzey bir performans elde edilebiliyordu.

Şimdi ise bu modeller arasına bir yenisi daha eklenecek. Kısa süre önce yeni GPU Turbo teknolojisini tanıtan Huawei, bu yeni teknolojisini oyun odaklı akıllı telefonunda test edecek.

Güç tüketimini yüzde 30 düzeyinde düşürüp, performansı ise yüzde 60 oranında arttıran bu yeni teknolojinin oyun odaklı bir akıllı telefon için eşsiz bir deneyim sunacağını söyleyebiliriz

Huawei’nin oyun odaklı akıllı telefonunu 2018’in son çeyreğinde satışa sunması bekleniyor.

Oppo Find X satış tarihi ve fiyatı açıklandı