Oppo satış rakamları 2015’te göz kamaştırdı!

oppo satis rakamlari

Oppo satış rakamları ile 2015 yılından oldukça memnun kaldı. Firmanın istikrarlı büyümesi devam ediyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, özellikle son bir yıl içerisinde dikkat çekici modelleri ile karşımıza çıkmıştı. Telefonun uygun fiyatlı modelleri ülkemizdeki kullanıcıların da ilgisini çekiyor.

Oppo satış rakamları – 2015

2015 yılının geride kalması ile birlikte firmaya ait bazı rakamlar paylaşılmaya başlandı. Resmi bilgilere göre Oppo, 2015 yılı içerisinde 50 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Bu rakam, diğer büyük markalar için dikkat çekici çünkü yeni bir potansiyelin rakibin ilk sinyalleri veriliyor. Uzun zamandır bahsedilen Çinli üreticilerin yükselişi artık başlamış görünüyor. Çünkü rakamlar diğer Çinli markalar için de yeşil ışık yakıyor.

Öncelikle büyüme oranından yola çıkacak olursak 2015’in galibi Huawei markası oldu. Huawei 2015 yılı içerisinde 100 milyon barajını aşarak dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Birinci ve ikinci sıralarda Samsung ve Apple var.

Diğer yandan Xiaomi markasının 70 milyon satış rakamını yakaladığını görüyoruz. Meizu tarafında 20 milyon, LeTV tarafında ise 4 milyon gibi rakamlar var. Yani Oppo aslında ilk 5 üreticiden biri olmuş görünüyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Çinli üreticilerin bu yükselişi Tayvan ve Güney Kore merkezli şirketler için tehlike çanlarının çalmaya başladığını gösteriyor. Çünkü Çinli üreticilerin düşük maliyetleri fiyatlara kolayca yansıyor. Ancak diğer üreticiler için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Oppo satış rakamları konu hakkındaki en önemli belirtilenden bir tanesi.

Apple Watch için en iyi 5 deri kayış!