Huawei P10 Lite fiyatı kesinleşti

huawei p10 lite 1

Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei’nin orta segmentteki yeni modeli P10 Lite yine ortaya çıktı. İşte Huawei P10 Lite fiyatı ve özellikleri.

Geçtiğimiz gün Hollanda ve İtalya’da ön siparişe sunulan Huawei’nin yeni modeli P10 Lite, bu sefer de Portekiz’de listelendi. Huawei P10 Lite aynı İtalya ve Hollanda’da olduğu gibi Portekiz’de de 350 Euroluk bir etiket fiyatına sahip.

Çinli teknoloji devinin zaten Huawei P10 Lite’ı Mart ayı içerisinde satışa sunması tahmin ediliyordu. Fakat genel kanı, Huawei’nin bu modeli satışa sunmadan önce ufakta olsa bir etkinlik düzenleyeceği yönündeydi. Lakin şuan ki tablo, Çinli üreticinin herhangi bir etkinlik düzenlemeden Huawei P10 Lite’ı satışa sunmayı planladığını gösteriyor. Zira ortaya çıkan ön sipariş listeleri sayesinde Huawei P10 Lite fiyatı ve özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Huawei P10 Lite, gücünü Çinli üreticinin kendi eseri olan Kirin 655 yonga setinden alacak. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan telefonda 32GB’lık dahili depolama alanı yer alacak. 12MP’lik ana kameraya 8MP’lik ön kameranın eşlik ettiği Huawei P10 Lite’ın ekranı ise 5.2 inç olacak. 142 gramlık bir ağırlığa sahip olması beklenen cihaz 3100 mAh gücünde ortalama sayılabilecek Li-Ion bataryadan beslenecek. Huawei P10 Lite’ın kutudan ilk çıktığındaysa Android 7.0 Nougat ile çalışması bekleniyor.

Telefonun tam çıkış tarihi netlik kazanmamış olsa da, Huawei P10 Lite’ı listeleyen siteler teslimat tarihi olarak Mart ayının sonunu işaret ediyor.