Huawei Nova 11 Pro inceleme: Yok böyle şıklık!

nova 11 pro wqeqwe

#İŞBİRLİĞİ

Huawei’nin Nova ailesinin özellikle “tasarım” tarafında dikkat çekici detaylar sunduğunu biliyoruz. Olabildiğince ince çerçeve, yanlardan kavislendirilmiş hatlar, arka kamera diziliminin sanki bir mücevheri andıran detayları ve arka yüzeyde kullanılan motifler, çoğu kez beğenimizi kazanmıştır. Şirket, Huawei Nova 11 Pro’yla da beğenimizi kazanmayı sürdürüyor.

Bazılarımız bir akıllı telefonda teknik detaylara, bazılarımız da tasarım detaylarına öncelik verir. Bazılarımız ise, “İkisi de önemlidir.” der. Bazılarımız ise, güçlü özelliklerin yanında “fark yaratabilecek” görsel detaylar da ister. İşte Huawei Nova 11 Pro, tam da bu kategoride yükselen bir yıldız diyebiliriz.

vbsdgr

Huawei Nova 11 Pro, yeşil ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor. Ama bu renkler, diğer telefonlardaki standart renkler gibi değil, fazlasını da sunabiliyor. Cihazın arka yüzeyi, hem motifleriyle dikkat çekiyor hem de Monogramvegan deri tasarıma sahip. Gerçekten de yüzeyde gezerken o yumuşak his çok hoş. Belki de avucunuzda bu denli keyifle tutabileceğiniz nadir telefonlardan bir tanesi bu.

Yaklaşık 188 gram ağırlıktaki telefon, 7.88mm kalınlıkta. Artık 8mm kalınlık değerinin altında telefonlarla karşılaşmak zorlaşıyor. Dolayısıyla Nova 11 Pro, bize iyi bir kalınlık değeri sunabiliyor.
Şıklık dedikten sonra, biraz da dayanıklılık faktöründen söz edelim isterseniz. Ürünün ekranında, Kunlun Glass cam teknolojisi tercih ediliyor. Bu, son dönemde güncel Huawei ürünlerinde karşımıza çıkan bir teknoloji. Bu sayede hafif darbelere ve çizilmelere karşı ekranın daha korunaklı olması amaçlanıyor.

Ön tarafta dual kamera detayı

Telefonu elime aldığımda ilk dikkatimi çeken detaylardan bir tanesi de, ön tarafta konumlandırılan dual kamera sistemi oldu. Günümüzde çoğu telefon, ister giriş seviyesi olsun ister üst seviye, genelde ön tarafta tek kamera kurulumuyla geliyor. Huawei Nova 11 Pro’nun sunduğu sistem ise, bize dahası için kapıları açıyor.

Ön tarafta 60+8MP’den oluşan kamera kurulumu var. Bu kurulum sayesinde, geniş açılı selfie’ler çekebilir, 2X optik zoom yapabilir, 5X dijital zoom da yapabiliriz. Video tarafında da 4K 30FPS ve 1080p 60FPS çekim seçenekleri var. Bu tip detaylar, genelde ön kameralarda göremediğimiz detaylar. Dolayısıyla selfie fotoğraflar çekmekten ve vlog’lar hazırlamaktan hoşlanıyorsanız, bu ürünün sizi fazlasıyla memnun edeceğini düşünüyoruz.

Huawei Nova 11 Pro inceleme: Yok böyle şıklık!

Yanlardan kavislendirilmiş büyük ekran

Huawei Nova 11 Pro, 6.78 inç değerde ekranla geliyor. Bu ekran, yanlardan kavislendirilmiş bir ekran. Kendi adıma konuşmam gerekirse, yıllardır kavisli ekranlı telefonları tercih ediyorum. Bence çok güzel görünüyorlar ve sağa sola kaydırırken de bir sınır yokmuş gibi rahat hareket edebiliyorum. Nova 11 Pro da öyle.

Ürünün OLED ekranı, FHD+ çözünürlük sunuyor ve 120Hz tazeleme değeri sağlıyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü videoları ve iyi grafikli oyunları deneyimlerken daha akıcı görsellikle karşılaşabiliyorsunuz.

Tabii göz konforu modu, gece modu ve dış mekân kullanımlarına göre ayak uyduran yeterli parlaklık düzeyi sunulduğunu belirtmeliyiz.

Huawei Nova 11 Pro, gücünü Qualcomm Snapdragon 778G 4G’den alıyor

Qualcomm Snapdragon 778G 4G, orta üst seviye olarak konumlandırabileceğimiz performanslı bir çipset. Yapay zekâ faydalarını bünyesinde barındıran çipset, aynı zamanda mobil oyun deneyimleri ve pil optimizasyonu tarafında da iddialı.

Telefonumuz, 2.4 GHz çalışma değerine erişebilen işlemcisi, 256GB depolaması ve 8GB RAM faktörüyle akıcı deneyimler sunabiliyor. Android tabanlı EMUI 13 işletim sistemiyle gelen cihaz, popüler oyun ve uygulamalarınızı rahatlıkla deneyimleyebilmenize imkân sunuyor. İster Huawei’nin resmi uygulama mağazasına gidin, isterseniz de oyun ve uygulamaların resmi websitelerine giderek Android APK dosyalarını indirin.

Huawei AppGallery, zaten üründe yüklü olarak geliyor. Huawei’nin resmi uygulama mağazasında, pek çok popüler oyun ve uygulamaya erişebiliyorsunuz. Mağaza, bankacılıktan yemek uygulamalarına, kargo uygulamalarından güvenlik uygulamalarına kadar pek çok “yerli” uygulamayı da güncel detaylarıyla sunuyor.

Huawei Nova 11 Pro inceleme: Yok böyle şıklık!

Tabii bir de “Google uygulamalarını kullanabilir miyim?” düşüncesinde olanlar var

Cevabımız, “evet.” Google uygulamalarına erişebilmeniz ve kullanabilmeniz için bazı üçüncü parti çözümler var. En popüler çözümlerden bir tanesi de GBOX. Bu uygulamayı AppGallery’de bulabilir ve ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı kurduktan sonra pil optimizasyonu ve diğer izinleri aktifleştirmeniz gerekiyor. Sonrasında Google hesabınızla login olabilir; Gmail’den YouTube’a, Google Maps’ten Google Drive’a kadar pek çok uygulamayı kullanabilirsiniz. Uygulama kapsamının ilerleyen günlerde daha da genişlemesi bekleniyor.

50+8MP’den oluşan ana kamera dizilimi

Arka taraftaki 50MP ana kamera, f1.9 açıklık değerine sahip. Bunun anlamı, düşük ışık koşullarında da iyi fotoğraflar elde edebilirsiniz. 8MP kameramız ise, ultra geniş açılı çekimlerde güzel sonuçlar verebiliyor. Özellikle de iyi ışıklı ortamlarda, manzara çekimlerinde.

İster 4K 30FPS’de, ister 1080p 60FPS’de videolar çekin… Ürün, yapay zekâ destekli görüntü sabitleme özelliğine sahip ve bu sayede hareketli çekimlerde sarsıntılar büyük ölçüde engellenebiliyor.
Çoğu telefon, artık standart olarak hızlı video ve ağır çekim video özelliklerini sunuyor. Ama bunların büyük kısmı, temel düzeyde diyebileceğimiz özellikler. “Farklı çözünürlükler ve hızlar sunuluyor mu?” diye soruyorsanız, Nova 11 Pro’da tatmin edici cevaplar sizi bekliyor diyebiliriz.

Huawei Nova 11 Pro inceleme: Yok böyle şıklık!

Gelelim pil ve hızlı şarj detaylarına

Huawei Nova 11 Pro, 4500mAh pille geliyor ve tek şarj ile 1 günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz.

Ürün, beraberinde 100w hızlı şarj destekli adaptörle geliyor. Günümüzde çoğu üretici, artık telefonun yanında adaptör sunmuyor. Sunsa bile bu kadar yüksek şarj değeri sunamıyor. Dolayısıyla Huawei, bu noktada da alkışı hak ediyor.

Telefonumuz, 100w kablolu hızlı şarj sayesinde, 20 dakika civarı bir sürede tamamen şarj olabiliyor. İsterseniz telefonu kullanırken aynı anda güvenle şarj da edebilirsiniz. Ekran açıkken ürün, 15 dakikada %50 şarj değerine erişebiliyor.

Şimdiye kadar bahsettiğimiz detaylar genellikle yüz güldüren detaylar. Peki cihaz, aşırı ısınma gibi can sıkıcı bir faktör sunuyor mu? Hayır, içiniz rahat olabilir. Üründe kullanılan yeni soğutma şeması, sisteme yük bindiren uygulamalarla ilgilenirken bile aşırı ısınma faktörünün önüne geçebiliyor.

Biraz da kablosuz bağlantı teknolojilerinden söz edelim…

Huawei Nova 11 Pro, 4.5G destekli bir telefon. 5G teknolojisine destek verilmiyor. Zaten şu an ülkemizde 5G kullanımının başlamadığını da hatırlatmakta yarar var.

Cihaz, Wi-Fi AX, Bluetooth 5.2 ve NFC gibi işe yarar, önemli bağlantı teknolojilerine sahip. Uyumlu bağlantı olduğu taktirde yüksek boyutlu dosyaları kısa sürelerde indirebilir, kablosuz kulaklıklarınızı saniyeler içinde telefonunuzla eşleştirerek kullanabilirsiniz.

Tabii bu telefonun da Huawei’nin “Süper Cihaz” kapsamında olduğunu belirtelim. Böylece uyumlu diğer Huawei cihazlarınızla kablosuz bağlantılar kurabilir, dosya ve ekran paylaşımı gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz. Evet, aslında bir ekosistemden söz ediyoruz.

Huawei Nova 11 Pro, şu an Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinden, 25 bin TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Peki ama hem güncel hem de daha uygun fiyatlı bir Nova çözümü var mı?” diye soruyorsanız, buna da bir cevabımız var. Nova 11, 22 bin lira fiyat etiketiyle Huawei’nin resmi websitesi üzerinden satın alınabilir.

Huawei Nova 11 Pro inceleme: Yok böyle şıklık!

Huawei Nova 11 ile Nova 11 Pro arasında ne gibi dikkat çekici farklar var?

– Öncelikle Nova 11, 11 Pro’ya kıyasla 3 bin TL daha uygun fiyatlı bir model.
– Eğer farklı tasarım detayları sizin için önemliyse, Nova 11 Pro’nun arka taraftaki motifli tasarımı gerçekten çok iyi ve ürünü rahatlıkla ön plana çıkarabiliyor.
– Nova 11’i 11 Pro’ya kıyasla daha avantajlı konuma getiren bir diğer detay ise, daha hafif olması. Ürün, 168 gram ağırlıkta. 11 Pro ise, 188 gram.
– İki telefonda da Qualcomm Snapdragon™ 778G 4G çipset kullanılıyor.
– Ekran boyutları hemen hemen aynı, ama önemli bir fark var. Nova 11’in ekranı düz, 11 Pro’nun ise yanlardan kavisli olarak tasarlanmış.
– Kameralara baktığımızda, Pro modelinin ön tarafında dual kamera sistemi var. Nova 11’in ön tarafında ise, 60MP ultra geniş açılı kameraya yer veriliyor.
– İki üründe de 4500mAh pil değeri var, ama normal modelde 66w, Pro modelde ise 100w şarj değeri sunulabiliyor.

Daha fazla detay için resmi websitesine göz atabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

 

Monster Pusat Seyahat Kiti ile hayat hızınızdan taviz vermeyin!


Yorumlar kapatıldı.