Merakla beklenen elektrikli MINI Cooper için ilk teaser geldi!

MINI

MINI 9 Temmuz’da tanıtmayı planlandığı ilk elektrikli hot hatch modeli için bir teaser videosu yayınladı. İşte karşınızda yeni MINI Cooper SE!

Alman otomotiv devinin kült otomobil markası MINI, 9 Temmuz’da tanıtacağı ilk elektrikli hot hatch modeli “2020 MINI Electric Cooper SE” için bir teaser videosu yayınladı. Bu teaser videosu tutku ile yüklü gibi bir anlama gelen “Charged With Passion” adıyla markanın Youtube kanalı üzerinden paylaşıldı. 1 dakika süren bu tadımlık video bizlere  tüm Avrupa’nın merakla beklediği bu modele kısa bir bakış imkanı sundu.

MINI Cooper SE Temmuz’un ikinci haftasında tüm detayları ile ortaya çıkacak!

9 Temmuz’da tüm detayları ile ortaya çıkacak olan MINI Cooper SE, bu ilk tanıtımından sonra 12-22 Eylül 2019 tarihleri arasından düzenlenecek olan 2019 Frankfurt Otombil Fuarı‘nda bir kez daha boy gösterecek. Daha sonrasında ise İngiliz otomobil üreticisinin Oxford tesislerinde seri üretim hattına girecek ve hemen ardından 2020 model yılı ile piyasaya sürülecek.

Yani onu yollarda görebilmemize daha uzunca bir vakit var. Tabii bu uzun süreç ve otomobilin teknik verilerine dair neredeyse hiçbir detayın bilinmemesi kullanıcıların ona bir an önce sahip olma istediğinden vazgeçiremedi. MINI bu model için ön siparişleri daha birkaç öncesinden açtı. Mini şehir otomobillerine tutkun çevreci kullanıcılardan ise bu tutkulu modele resmen talep yağdı.

Bununla birlikte bu model, İngiliz markası ve aynı zamanda otomotiv sektörü içinde özel bir anlama sahip. Markasının ilk elektrikli %100 elektrikli MINI‘si dünyanın ilk saf elektrikli hot hatch otomobil olarak piyasaya sürülecek.

Son olarak, yukarıda henüz bu modele ait teknik veri yok demiştik; ancak tabi ki bu konuda bazı tahminlerimiz var.

MINI halihazırda yok denecek kadar az elektrikli otomobil üretiyor, yani bu işte doğru dürüst kar bile etmiyor. Bunun içinde bu yeni modelinde kar etmek ve  üretim maliyetlerinden de tasarruf etmek isteyecektir. Bunun içinse en iyi seçenek bu modelde ağabeyi BMW i3 S‘in mimari platformunu kullanmak olacaktır. Tabii elektrikli motor ve lityum-iyon elektrik bataryalarını da dahil olmak üzere.

Bu sayede yeni MINI Cooper SE onu 0’dan 100’e 7 saniyede çıkarabilecek 135 beygir ve 270 nM tork gücüne sahip bir elektrik motoruna ve bu motoru 350-400 km boyunca besleyebilecek bir lityum-iyon elektrik bataryalarına sahip olacaktır.

Tabii her şeyden önce tüm bunlar sadece birer tahmin, onun hakkındaki tüm detaylar en nihayetinde 9 Temmuz‘da belli olacak.

Bu arada eğer isterseniz bundan bir yıl kadar önce bu aylarda yayınladığımız BMW’den elektrikli MINI Cooper! haberimizden Avrupa’nın ilk elektrikli MINI Cooper’ı ve Çinli kardeşi hakkında farklı bilgiler edinebilirsiz.

MINI