Huawei Mate 9 nasıl olacak?

huawei mate 9 soylenti

Huawei Mate 9 modeli için yeni söylentiler ortaya çıktı. Mate 8 modelinin duyurulmasının üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen beklentiler artık Mate 9 için.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, her geçen gün Pazar payını ve satışlarını biraz daha artırmayı başarıyor. Popüler üreticiden şu sıralar beklenen telefon Huawei Mate 9. Huawei Mate 8 modeli henüz eskimiş sayılmaz ancak iddialar dikkat çekici.

Huawei Mate 9 nasıl olacak?

İddiaya göre Huawei Mate 9 modelinde HiSilicon Kirin 960 yongası kullanılacak. 8 çekirdekli bu yonga şimdiye kadar Huawei tarafından üretilmiş en güçlü mobil işlemci olarak karşımıza çıkacak. İşlemcinin ne kadar hızlı olacağı ve beraberinde gelen RAM, GPU gibi bileşenler henüz belli değil.

Kamera olarak ise yine Leica işbirliği bekleniyor. 20 MP çözünürlüğünde arka ve 12 MP çözünürlüğünde ön kamera bekleniyor. Telefonun fiyatı, çıkış tarihi veya kasa yapısına dair herhangi bir söylenti bulunmuyor ancak metal gövdeli olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Burada asıl dikkat çekilen nokta 20 MP arka kamera ve Kirin 960 yongası.

Huawei markası uzun süredir ülkemizde de popüler cihazlarını satıyor. Dolayısıyla üst seviye olarak beklenen bu telefonun da Türkiye’deki tüketicilerle buluşacağını söyleyebiliriz. Cihaz hakkındaki detaylar şimdilik bunlarla sınırlı.

Akıllı telefonlardaki 5 devrimsel yenilik!