Huawei Mate 40 Kirin ile gelen son amiral gemisi olabilir

kirin

Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Mate 40, Kirin ile gelen son model olabilir. İşte Huawei Mate 40 ile ilgili son detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei şu aralar darbe üzerine darbe yiyor. Hali hazırda satışa sunulan modellerinde Google servislerini kullanamıyor. Sadece bu

 

bile Çinli üretici için büyük bir handikapken, ABD Huawei ve TSMC arasındaki işbirliğini de sekteye uğrattı.

Bilindiği üzere TSMC dünyadaki en gelişmiş yonga seti üretim merkezine sahip. Apple, Huawei, Samsung ve Qualcomm gibi pek çok isim geliştirdiği yonga setlerini TSMC merkezlerinde üretiyor.

Orta seviyedeki yongaları üretmek için farklı dökümhaneler olsa da 5nm ve daha altı boyuttaki yongaları hali hazırda üretebilen tek merkez TSMC’nin elinde.

huawei mate 40

Huawei Mate 40 bir dönemin sonu olabilir

TSMC, Çinli üretici ile olan anlaşmasını Mate 40 yongaları sonrasında bitireceğini açıklamıştı. Yani Huawei yeni nesil üst segment yongalarını üretmek için farklı bir adres aramak zorunda. İşin kötü yanı ise hali hazırda böyle bir adresin olmayışı.

Bu durumda Çinli üreticinin yapabileceği tek şey diğer üreticiler gibi üst seviye yongaları Qualcomm ve MediaTek gibi isimlerden temin etmek.

Qualcomm ABD merkezli bir şirket olduğu için Huawei ile işbirliğine sıcak bakması pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla Huawei Mate40 modelinden sonra çıkacak olan üst segment modellerin MediaTek yongalarıyla gelmesi muhtemel görünüyor.

HTC Wildfire E2 tanıtıldı! İşte özellikleri