Huawei kamera patentleri için Xiaomi’yi sıkıştırıyor!

Leica 3

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden ikisi, Xiaomi ve Huawei bu defa telif hakkı ihlali gerekçesiyle karşı karşıya geldi.

Huawei kamera patentleri için Xiaomi’yi sıkıştırıyor! Tüm büyük teknoloji şirketlerinin, rakipleri tarafından yasal işlemlerle sonuçlanan patent ihlallerine karışması yaygın bir durum. Ancak bu şirketler aynı hataları tekrarlamaya devam ediyorlar. Tıpkı bu haberimizde olduğu gibi. Huawei, Xiaomi’yi çeşitli teknolojileri ihlal etmekle suçlayarak bir dava açtı. Üstelik buu davayı Çin Fikri Mülkiyet Ofisi kabul etti bile.

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Haberleri, ülkenin Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından kabul edilen büyük patent ihlali anlaşmalarının detaylarını yayınladı. Buna göre, Huawei, kayıtlı dört patentini ihlal etmekle suçladığı Xiaomi’ye dava açtı. Şirketin açtığı davası 17 Ocak 2023 tarihinde Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından kabul edildi.

En iyi kamera

Huawei kamera patentleri için Xiaomi’yi sıkıştırıyor!

İddialara göre, anlaşmazlıkta yer alan dört patentin ikisi, 4G/LTE teknolojisinin izinsiz kullanımıyla ilgili olan standart bir temel patent (SEP) ile ilgili. Huawei, Xiaomi’yi ayrıca panaromik görüntüleri elde etme yöntemi konusunda da suçluyor. Dördüncü patent ise Huawei tarafından geliştirilmiş bir tür akıllı telefon kilitleme teknolojisinin ihlali ile ilgili.

Patent ihlali, bir varlığın patent sahibinin izni veya lisansı olmadan patentli bir teknolojiyi imal etmesi, ithal etmesi, kullanması, satması veya satışa sunması durumunda meydana gelir. Huawei, Xiaomi’ye karşı davasını kanıtlamayı başarırsa, Xiaomi ağır bir ceza ödemek zorunda kalabilir.

huawei mate 50 pro

Huawei, patentlerinin diğer şirketler tarafından çalınmasından her zaman sesli olarak şikayet etti. Geçen yıl düzenlenen Dünya Tasarım Başkenti Konferansı’nda şirketin CEO’su, “Bazı sektörlerde, Çin’deki bazı şirketler de dahil olmak üzere, tasarımlarımızı iznimiz olmadan kopyalıyorlar. Ayrıca, bazı patentlerimiz, gerekli patent ücretlerinin ödenmeden kullanılıyor. Bu varlıklar, tasarımları ve patentleri kendilerininmiş gibi sunuyorlar, ancak aslında bizim tarafımızdan yaratılmıştır.” demişti. Huawei kamera patentleri için Xiaomi’yi sıkıştırıyor!

Süper Mario filmi ile ilgili son dakika gelişmesi