Google açıkladı! MacBook’ların pil ömrünü uzatıyor

macbook air

Google popüler tarayıcısı Chrome’u daha iyi hale getirmek için geliştirmelere hız kesmeden devam ediyor. Mountain View merkezli şirket Chrome için yayınladığı son güncellemeyle verimliliği artırdı. MacBook’ta daha uzun süre web’de gezinip, YouTube videosu izleyebilirsiniz. İşte detaylar…

Eğer MacBook’ta tarayıcı olarak Chrome kullanıyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Google, Chrome’da MacBook’un pil ömrünü uzatan bir dizi değişiklikler yaptığını açıkladı. JavaScript ve bellek gibi kısımları ele alan bu yenilikler sayesinde eskisine göre internette daha fazla sörf yapılıyor, YouTube’dan daha uzun süre video izleniyor. MacBook Pro 13 (M2, 2022) üzerinde yapılan testlerde 17 saat web’de gezinme, YouTube’da 18 saat video oynatma süreleri elde edildi.

Chrome yazılım geliştiricisi François Doray, The Verge’e yaptığı açıklamada yapılan değişikliklerin Windows, Linux ve Android cihazlara Chrome’un gelecek sürümleriyle birlikte ekleneceğini söyledi.

chrome

Google kısa süre önce popüler tarayıcı için bellek ve enerji tasarrufu modlarını da kullanıma sundu. Bu iki mod tarayıcının daha fazla kaynak tüketmesini engelleyip, iyi performansla çalışmasını sağlıyor. Bellek ya da RAM tasarrufu özelliği aktif hale getirildiği zaman kullanılmayan sekmeleri bellekten temizliyor. Sonuç olarak kullanıcı etkin olmayan sekmelere tıkladığında, yeniden yükleniyorlar ve hazır hale geliyorlar. Basit ama etkili bir yöntem.

Enerji tasarrufu aktif olduğunda zaman arka plandaki işlemleri, görsel efektleri sınırlıyor. Mesela videolarda FPS düşüyor. 50 FPS ise 30 FPS’ye düşüyor. Bu yüzden kullanımda farklılık görebilirsiniz. Google’ın açıklamasına göre enerji tasarrufu, bilgisayarın şarjı %20’ye düştüğünde devreye giriyor.

Mountain View merkezli şirket enerji tasarrufu modunu MacBook Pro 13 (M2, 2022) ile test ederek, 30 dakikalık ek süre sağladığını belirtti.

Diablo 4’te özel ödüller olacak