Huawei İki Kere Katlanabilen Telefon Çıkaracak

huawei 1

Çinli teknoloji devi Huawei’nin yeni telefonu çok konuşulacak. Şirketin katlabilir ekranlı 10 inç’lik yeni telefonu mobil pazarın yönünü değiştirebilir.

Hankyung sitesinin Çin kaynaklara dayandırdığı haberine göre Huawei bu senenin ilk yarısı içinde iki kere katlanabilen telefonunu piyasaya sürecek. Kaynaklar seri üretimin başladığını belirtiyor. Telefon açıldığında 10 inç’lik tablete dönüşecek. Bu ilginç cihaz tablet ve akıllı telefon pazarındaki gidişatı değiştirebilir. Cihaz bir yandan telefon görevi görürken, diğer yandan bir tabletin geniş ekranını sunacak. Böylece kullanıcılar daha rahat oyun oynayabilir, tam ekranda video izleyebilir ve daha birçok şey yapabilirler.

huawei 1

Şu anda tablet pazarının %40’ı Apple’ın, %19’u ise Samsung’un elinde. Geri kalan %41’lik kısım ise diğer markalar tarafından paylaşılıyor. Sektörden ismini vermeyen bir yetkili yaptığı açıklamada, “Katlanabilir telefonlar tam olarak hayata geçirilip, daha fazla kullanıcıya hitap edebilirse tabletlere olan talep düşebilir” dedi.

Huawei yeni telefonuyla yıllık bazda Çin’in bir numaralı akıllı telefon üreticisi olmayı hedefliyor. Çok ilginç bir durum daha var. Huawei’nin katlanabilir telefon pazarına yönelik agresif tutumu yüzünden Oppo ve Vivo’nun pazardan çekilmeyi planladığı da bildirildi. Bu kararın Oppo ve Vivo’nun pazar paylarının geçtiğimiz yıl düşmesinin ardından alındığı da söyleniyor.

Ekranlı HomePod Bu Sene Satışa Çıkabilir