Huawei HarmonyOS için tarih verdi! Tam 20 yıl!

huawei harmonyos

Huawei merakla beklenen yeni işletim sistemini bugün HarmonyOS’i bugün tanıttı. Peki Huawei HarmonyOS için tarih verdi? Peki kaç yıl süre verdi? İşte ayrıntılar.

Merakla beklenen Huawei etkinliği bugün gerçekleşti. Huawei etkinlikte yeni ürünlerinin yanı sıra yeni işletim sistemini de tanıttı.

Bilindiği üzere Çinli üretici uzun bir süredir kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyordu. Fakat HarmonyOS mobil işletim sisteminden ziyade ekosistem işletim sistemi olarak karşımıza çıktı.

Huawei HarmonyOS’in akıllı telefonlardan, akıllı saatlere kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Peki bu işletim sisteminin olgunlaşıp büyümek için ne kadar zamana ihtiyacı var. Aslında Huawei etkinlikte bu sorunun yanıtını da verdi.

Huawei HarmonyOS için tarih verdi! Tam 20 yıl!

Çinli üretici HarmonyOS’i etkinlik boyunca diğer işletim sistemleri ile karşılaştırıp üstün yanlarını ön plana çıkardı. Fakat bir işletim sisteminin sivrilip büyümesi kısa bir süreçte gerçekleşmiyor. Nitekim Huawei de bu durumun farkında. Çinli üreticinin yetkili isimleri HarmonyOS’in tam anlamıyla kusursuz bir yapıya erişmesi için en az 20 yıla ihtiyacı olduğunu belirttiler.

20 yıl gerçekten de çok uzun bir süre. 20 yılda teknoloji dünyasında pek çok devrimsel olayın yaşanacağını söyleyebiliriz. Elbette 20 yıl öncesinde de Huawei’nin HarmonyOS’i günümüz işletim sistemlerinin seviyesine erişecektir. Burada önemli olan unsur ise uygulama desteği. Bakalım Çinli üretici uygulama desteğini ve Google’ın eksikliğini nasıl aşacak. Bunu zaman gösterecek.

Huawei Watch 3 tanıtıldı! İşte özellikleri