Huawei HarmonyOS ile iOS’a rakip olacak

HarmonyOS

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Huawei HarmonyOS ile iOS platformuna rakip olmayı planlıyor. Elbette bunun hemen olacağını kendileri de kabul etmiyor. İşte haberimizin detayları.

Huawei şirketi kendisini Dünyanın jandarması olarak gören ABD tarafından ambargo yedi. Google gibi şirketlerin bile Huawei ile ilişkisini kesmesinden sonra kuruluş yeni işletim sistemlerine yönelme kararı aldı. Bunun sonucunda HarmonyOS platformunu kurdu. 2012 yılında kurulan bu yeni işletim sistemi ABD Ticaret Bakanlığı yasasının hemen ardından proje olarak hızlandırıldı.

Huawei HarmonyOS ile büyük bir fark yaratacağına inanıyor

Huawei şirketinin Android işletim sistemini kullanamaması ile ilgili net bir örnek vermek gerekirse, yeni çıkan Mate 30 serisini gösterebiliriz. Hem donanım hem de kamera açısından son derece güçlü özellikler ortaya koyan bu ürün, ne yazık ki hiçbir Google hizmetini kullanamıyor.

HarmonyOS ile iOS 1 1

 

Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei, verdiği röportajda iddialı açıklamalarda bulundu. Ona göre yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde HarmonyOS işletim sistemi iOS platformunu yenecek. Zhengfei, “HarmonyOS’un iki ya da üç yıldan az bir sürede çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu tarihten erken de görebiliriz ama çalışanlarıma çok fazla baskı uygulamam gerekecek” ifadelerine yer verdi.

Her ne kadar Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei, büyük açıklamalar yapmış olsa bile yine de iOS platformunu geçmeleri pek mümkün görünmüyor. Peki sizce HarmonyOS gerçekten de 2 yıl içerisinde mucizeler yaratabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro için Android 10 çıktı!