Huawei FreeClip inceleme: TWS kulaklıklarda yeni moda!

f eghw

#İŞBİRLİĞİ

Huawei FreeClip, 2023’ü geride bırakmamıza çok az bir süre kala, adeta yılın sürprizlerinden bir tanesi oldu. Çok farklı bir tasarıma sahip olan kulaklık, konforlu kullanım ve iyi ses kalitesini bir arada sunabiliyor. Bunu yaparken de etrafta olup bitenleri duyabilmenize, böylelikle gündelik yaşantınızı sorunsuz devam ettirebilmenize yardımcı oluyor. Laf aramızda ürünün yalnızca yenilik seven teknoloji tutkunlarını değil, aynı zamanda moda tutkunlarını da etkileyeceğini düşünüyoruz. Örneğin siyah halka küpe takmaktan hoşlanan erkek kullanıcılar, bu ürünü yeni bir küpe amacıyla da “2 in 1” modunda kullanabilir.

Huawei FreeClip, oldukça farklı tasarım detaylarına sahip. Sanki bir küre, bir fasülye ve bu ikisini bir arada tutan bir ip varmış gibi. Kulağınıza konumlandırdığınızda, kesinlikle rahatsızlık uyandırmıyor ve saatlerce kullansanız dahi “Kulağımı sıktı, kulağımı acıttı” gibi şikayetlere yol açmayacaktır diye düşünüyoruz. Zira Huawei, ürünü tasarlarken pek çok farklı kulak tipini göz önünde bulundurarak hareket etti. Ha “Hareket halindeyken, spor yaparken düşer mi peki?” derseniz, kendi adıma konuşmam gerekirse, ben bir sorunla karşılaşmadım. Evet, ilk başta biraz garip hissettiğim oldu ama kısa süre sonra alışıyorsunuz ve kullanımı kolay dokunmatik sistemi sayesinde şarkılar arasında gezmeye, gelen aramaları cevaplamaya başlıyorsunuz. Sanki uzun süredir bu kulaklığı kullanıyormuşsunuz gibi.

Huawei FreeClip, siyah ve mor olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip.

Bize deneyimlememiz için siyah rengi geldi ama mor rengin de çok ilgi çekici olduğunu söylemeliyiz. Özellikle mor renk, renkli giyinmekten hoşlanan kullanıcılar için ideal bir seçenek olacaktır.

Her bir kulaklık 5.7 gram ağırlıkta. Kulaklıkların IP54 su sıçramaları ve terlemeye karşı dayanıklı yapıda olduklarını da belirtelim. . Taşıma ve şarj kutumuz ise, yaklaşık 44.5 gram ağırlıkta. Tasarımı, yanlardan kıvrımlı ve diğer Huawei kulaklıklarda kullanılan kutulara benziyor. Ön tarafta bir bildirim led ışığı var. Sağ yan tarafta da eşleştirme moduna geçiş yapabilmeniz için fiziksel bir tuş. Alt kısımda da Type-C girişi var. Kapağı kolaylıkla açıp kapatabiliyorsunuz ve kulaklıkları yataklarından kolaylıkla alabiliyorsunuz. Üstelik, kullanırken “Hangisi sağ, hangisi soldu?” diye düşünmenize de gerek yok. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Eğer bir yandan müziğinizi dinlemek bir yandan da kulaklığı çıkarmadan etrafınızda olup biteni duymak istiyorsanız, bu noktada FreeClip’in çok iddialı olduğunu söylemeliyiz.

Ürünün küre olarak adlandırabileceğimiz ve hoparlörünün yer aldığı kısmı, zaten direkt kulak deliğinize girmiyor, tam deliğin karşısında konumlanıyor. Bu, uzun süreli deneyimlerde rahatsızlık hissetmemeniz için de önemli. “Peki küreyle kulak deliği arasındaki boşluk, dışarıya ses sızıntılarına sebep olmuyor mu?” diye sorabilirsiniz. Huawei, hazırladığı yeni filtrelerle bunu en aza indirgeyebiliyor yani yakınlarınızda birileri olsa da sizin dinlediklerinizi kolay kolay duyamıyorlar. Tabii ses seviyesini %100’e çıkarmadığınız taktirde. Zaten bu seviyede dinleme yapmanızı önermiyoruz, zira kulak sağlığınız için zararlı.

FreeClip, hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarla uyumlu çalışıyor. Bluetooth bağlantı aracılığıyla ister TV’nizle, isterseniz de dizüstü PC’nizle de eşleştirerek kullanabilirsiniz. Mono ya da stereo, seçim size kalmış.

Huawei FreeClip inceleme: TWS Kulaklıklarda Yeni Moda!

Bluetooth 5.3 bağlantı teknolojisine sahip olan ürün, 10.8mm dinamik sürücülere, 2 mikrofona ve gelişmiş bir rüzgâr filtresine sahip. Yalnızca bir şeyler dinlemek ve izlemek yetmez, aynı zamanda telefon görüşmelerinde de iyi kalite önemlidir, değil mi?

Huawei FreeClip, iç mekân kullanımlarında çok iyi ses kalitesine sahip. Dış mekân deneyimlerinde de müzik dinlerken gerçekten keyif aldığımızı söylemeliyiz. Tabii silikon başlıklı ve ANC özellikli pek çok kulaklıktaki gibi derin bass’lar ve yüksek tizler gibi detayları burada beklemeniz pek doğru olmayacaktır. Sonuçta bu ürün, hem müziği hem de çevreyi aynı anda anlaşılır bir şekilde dinlemenize imkân sunuyor.

Merak ettiğimiz bir konu, açık tasarımlı bu kulaklıkta telefon görüşmelerinin nasıl gerçekleşeceğiydi… Öyle ya, kalabalık, trafiğin aktığı ve dolayısıyla gürültünün yüksek olduğu bir ortamda, ANC gibi bir özellik de olmadan nasıl bir performans sunulacaktı? Açıkçası FreeClip’in sunduğu performansın bizi şaşırttığını söylemeliyiz. Berrak, anlaşılır sohbetler gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabii etraftaki sesler karşı taraftan da duyulabiliyor ama bu, görüşme kalitesine etki etmiyor. Gürültü, olabildiğince bastırılarak bir kenarda tutuluyor adeta.

Ve gelelim Huawei FreeClip’in şarj detaylarına…

Her bir kulaklığımızda 55mAh pil bulunuyor. Taşıma ve şarj kutusunda ise, 510mAh pil bulunuyor. Ürünü beraberinde gelen Type-C kablosuzla kolaylıkla şarj edebilirsiniz. Kulaklıklar, yaklaşık 40 dakikada tamamen şarj oluyor. Kutuyla birlikte şarj için de 1 saatlik bir sürece ihtiyacınız var. Kulaklıklar, tek şarj ile 7-8 saat civarı deneyim sunabiliyorlar. Kutudaki şarj detayını da işin içine kattığınızda, Günde 2 saat kullanacağınızı düşünürsek, tekrar Type-C kablosuna ihtiyaç duymadan en az 10 günlük deneyim mümkün olacaktır.

Huawei FreeClip inceleme: TWS Kulaklıklarda Yeni Moda!

Toparlamak gerekirse Huawei FreeClip…

Huawei FreeClip, öncelikle farklı tasarımıyla “yenilik” seven teknoloji tutkunlarını hedefliyor. Sonrasında, konforlu kullanım ve bir şeyler dinlerken etrafta olup bitene de kulak kabartmak isteyenler için podyumda yerini alıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Razer Kraken Kitty V2 Pro Oyuncu Kulaklığı İle Sevimli Bir Kedi Olabilirsiniz


Yorumlar kapatıldı.