Huawei çip krizi ile beraber 4G’ye yöneldi

Huawei yarın yeni ortaklık ve ürünlerini açıklayacak!

Çip krizi tüm teknoloji devlerini büyük çapta etkilemiş durumda. Şirketler bu duruma çare ararken Huawei farklı bir yol izliyor.

Huawei ‘nin HiSilicon Kirin 9000 serisi yonga setine sahip yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteren yeni bir rapor ortaya çıktı . Bununla birlikte, bu cihaz yalnızca 4G’yi destekleyecektir.

 göre, şirket yeni bir 4G özellikli akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Bu cihaz bir Kirin 9000 4G yonga setine sahip olacak, bu da yalnızca LTE sürümüne sahip Huawei P50 serisine benzer olduğu anlamına geliyor . Ayrıca, Çinli teknoloji devi, akıllı telefonlarının çoğunu önümüzdeki yılın ilk yarısında Qualcomm Snapdragon işlemci serisi ile piyasaya sürecek gibi görünüyor.

Huawei çip krizi ile beraber o yonga setlerine yönelecek

Tescilli platformundan uzaklaşmanın nedeni, kuruyan envanterinden kaynaklanıyor.. Markanın Kirin çiplerini TSMC’den tedari etmesinin kesilmesinden önce, gelecek nesil akıllı telefonları için sürecek siparişleri almayı başarmıştı. Ancak bu süre geçti ve şirketin çip stoğunun tükenmekte olduğu görülüyor. Ne yazık ki, gelen haberlerde Huawei’nin yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını belirtirken, şu anda kesin model açıklanmadı. 

Çip krizinin devam ediyor olması nedeniyle firmalar farklı çıkar yolları arıyor. Bazı firmalar en azından maliyet açısından kendi fabrikalarını kurmaya yönelmiş durumda. Apple dahi birçok firma yeni cihazlarının teslimatı konusunda bu yüzden gecikme yaşatacak. Bunun dışında bazı cihazlarında da sınırlı üretime gidecek. Sadece akıllı telefon sektöründe değil, araba sektöründe de çip krizinin büyük sorunlar yaşattığını söyleyelim.

Xbox Cloud Gaming için testler başladı