Honor rakip tanımıyor! Hedef zirve olabilir

Honor rakip tanımıyor

Huawei’den ayrıldıktan sonra müşteri kitlesini önemli oranda arttıran Honor adeta rakip tanımıyor. Çinli üretici Google servislerini kullanmaya başladıktan sonra adeta coştu.

Honor rakip tanımıyor! Hedef zirve olabilir. Bilindiği üzere Honor ismini Huawei’nin yan markası olarak duyurmuştu. Fakat yaşanan malum süreç sonrasında Huawei, Honor’ı satmak zorunda kaldı. Honor, Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma satıldı. Dolayısıyla Huawei ile olan ilişiği kesilmiş oldu. Huawei ve Honor arasındaki bağ tamamen ortadan kalkınca Honor’a uygulanan ambargoların da bir anlamı kalmadı.

Honor ambargoların kaldırılması, en önemlisi de telefonlarında tekrardan Google servislerine yer verilmesi için büyük mücadele verdi. Nitekim sonuç olarak bu mücadeleyi kazandı.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere hali hazırda satışa sunulan tüm Honor modellerinde Google servisleri yer alıyor.

Honor rakip tanımıyor

Honor rakip tanımıyor! Hedef zirve olabilir

Ambargonun kalkmasıyla birlikte dibe vuran Honor satışları da adeta coştu. Haziran ayı itibariyle satışlarını arttırmaya başlayan Honor Ağustos ayında ilk üçe kadar yükseldi. Honor bu başarıyı son olarak 2020 yılının Ağustos ayında göstermişti. Sonrasında ise büyük bir düşüş yaşanmış ve Çinli üreticinin satışları büyük oranda düşmüştü.

Şu anda son rakamlara göre Honor Çin’de yüzde 15’lik bir pazar payına sahip. Oppo yüzde 23’lük pay ile 2. sırada bulunurken zirvede ise yüzde 23 ile Vivo yer alıyor. Bir zamanlar açık ara lider konumda bulunan Huawei ise şu sıralar dibe demir atmış durumda.

Apple tablet pazarında %58 gelir payı ile lider