Huawei cep telefonları kilit ekranında reklam gösteriyor

Huawei reklam

Son dönemlerde başı sürekli olarak derde giren Huawei cep telefonları bu sefer şirketin oluşturduğu bir problemden dolayı kullanıcı deneyimini düşürüyor. Huawei şirketinin adeta ABD ambargosu altında ezilmesi ile birlikte, kilit ekranı ile ilgili ortaya çıkan bir sorun her şeye tuz biber oldu.

Bazı Huawei markalı cep telefonu kullanan kişilere göre, kilit ekranında reklam gösterildi. Artık akıllı telefonlarımızın neredeyse her alanına sızmayı başaran reklamlar, bu seferde kilit ekranına kadar gelmeyi başardı. Şirket tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, reklam hakkındaki bazı detaylar kullanıcıları şaşırttı.

Huawei cep telefonları büyük tepki çekti

Durumdan etkilenen modellerin P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 ve P20 Pro olduğu her ne kadar ifade edilse bile yine de sorun daha da büyük olabilir. Huawei markalı akıllı telefonlar, Apple gibi korunaklı bir beklenti oluşturmasa bile yine de bu tarz reklamların çok abartıldığı düşünülüyor.

huawei cep telefonlari

Bu tarz reklamların gösterildiği duvar kağıtları ise, önceden yüklenmiş halde geliyor. Üstelik duvar kağıtlarında booking.com web sitesinin reklamı yapılıyor. Dikkat çekici tatil bölgelerinin fotoğraflarının hemen altında, şirketin web sitesi yer alıyor. Bu duvar kağıtlarında, başka hiçbir kuruluşun reklamına izin verilmiyor.

Huawei tarafından henüz tam bir açıklama yapılmasa bile, yine de duvar kağıtlarını sildiğinizde herhangi bir reklam sorunu kalmıyor. Eğer reklamlardan bir an önce kurtulmak istiyorsanız, önceden yüklü olan duvar kağıtlarını silmelisiniz. Sizler de bu tarz bir problem yaşıyorsanız, yorumlar bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

Huawei Nova 5i dört ana kamara ile geliyor!