Huawei 240 farklı siber saldırıya karşı korunuyor

Huawei güvenlik

Piyasalara oldukça iyi bir giriş yapan Huawei 240 farklı siber saldırıya karşı korunuyor. Dünyanın en çok telefon üreten şirketlerinden birisi olmayı başaran Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre; kuruluşun böyle bir başarı kazanmasında bazı önemli detaylar bulunuyor.

Çin’in Shenzhen şehrinde yer alan 8,2 km karelik alana yapılmış fabrikada, her 26.5 saniyede bir cep telefonu üretiliyor. Bu cep telefonu üretim sayısı, Dünya çapında bir rekor olarak görülebilir. Huawei, piyasanın en kızgın ve agresif rekabet türlerinden birisini uyguluyor.

Huawei 240 farklı siber saldırıya anında müdahale edebiliyor

Şirketin şu an için Dünya genelinde 18.000 kadar çalışanı da bulunuyor. Bu çalışan sayısı, Dünyanın tüm şirketlerinde Huawei cep telefonlarının satılabilmesi için çaba harcıyor. Şirketin ana yerleşkesindeki çalışan sayısının ise 10 bin olduğu söyleniyor.

Huawei siber güvenlik

Huawei’nin Siber Güvenlik Birimi Müdürü Wang Jin; üretim yaptıkları fabrikaları gazetecilere açtıktan sonra, güvenlik konusunda bazı konuşmalar yaptı. Şu an için cep telefonlarına yapılabilecek 240 farklı saldırıya karşı sertifikalarının olduğunu ifade etti. Bilindiği üzere Huawei; hem Apple’ın hem de Samsung’un en büyük rakibi ve bu nedenle çok sık siber saldırıya uğrama ihtimali ile karşı karşıya kalıyor.

Wang Jin, çok hızlı bir şekilde bu siber saldırılara cevap verebilmek için büyük sistemler kurduklarını ifade etti. Şu an için Huawei, siber güvenlik sistemleri açabilecek hiçbir gücün olmadığını da sözlerine ekledi. Sizce de Huawei, siber saldırılara karşı yeterli bir güvenlik sağlayabiliyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei P30 Pro dayanıklılık testinde!