Google Pixel 5 için tarih açıklandı!

Google Pixel 5

Orta segmentte şansını deneyecek olan internet ve teknoloji devi bugün Google Pixel 5 için tarih verdi. İşte telefonun tanıtılacağı o tarih.

Google, Apple ve Samsung’a rakip olmak adına geçtiğimiz yıllarda kendi akıllı telefon serisini başlatmıştı. Ancak yüksek fiyatına rağmen plastik bir malzeme kullanan internet ve teknoloji devi satışlarda çakılmıştı. Üst segmente oynayan Google’ın bu yıl politika değiştireceği haftalar öncesinde açıklanmıştı. Bugün ise Google Pixel 5 için tanıtım tarihi açıklandı.

Apple bugün ne tanıtacak? iPhone 12 gelecek mi?

Google’ın 30 Eylül 2020 tarihinde online olarak düzenleyeceği etkinlikte Pixel 5’in yanı sıra 5G destekli daha uygun fiyatlı Pixel 4a modeli de tanıtılacak. Pixel 5’te 5.8 inç FHD + OLED 90Hz ekran, Octa Core Snapdragon 765G SoC, 8GB DDR4X RAM, 128GB (UFS 2.1) depolama, LED flaşlı 12.2MP arka kamera, 8MP ön kamera, IP68 Suya ve toza dayanıklılık derecelendirmeleri ve 18W hızlı şarj ve Qi kablosuz şarj özellikli 4000mAh kapasitesinde bataryanın yer alması bekleniyor.

Google Pixel 5

Pixel 4a modelinde ise henüz hangi yonga setinin kullanılacağı bilinmiyor. Ancak tahminler MediaTek’in Dimensity ailesinden 5G destekli yonga setinin Pixel 4a’ya güç vereceği yönünde. Pixel 5 için 699 dolar Pixel 4a için ise 359 dolar gibi bir fiyat biçmesi beklenen Google, Çinli rakipleri karşısında nasıl bir performans sergileyecek çok merak ediliyor.

Tek arka kamera kurulumunun artık çağ dışı kaldığı ortada. Google’ın sunduğu özelliklere karşılık Pixel 5 için 699 dolar ücret talep etmesi çok absürt kaçar. Bu modelinde maksimumda 599 dolar olması gerekiyor ki Google rakipleri ile rekabet içerisine girebilsin.

Etkinliğin pandemiden dolayı online olarak düzenlenmesi bekleniyor. Google bu etkinlikte ayrıca Android 11’in nihai sürümünün yanı sıra yeni ürünlerini de tanıtacak.