Huawei akıllı ekran konusunda devrim yaptı

Huawei, HarmonyOS'un yeni bir sürümünü yayınlayacak

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Huawei, akıllı ekran pazarını alt üst edecek 3 yeni modelini birden tanıttı.

Huawei akıllı ekran konusunda devrim yaptı. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, çok kısa bir süre öncesine kadar var olabileceği bile düşünülmeyen cihazlar, şimdilerde vazgeçilmez ihtiyaçlar haline bürünebiliyor. Örneğin akıllı telefonlar öncesi telefon denildiğinde arama yapması ve mesaj göndermesi yeterli görülürken, yeni nesil telefonlardan internete girmesi, video oynatması, navigasyon özelliğinin bulunması hatta ödemelerde kullanılabilmesi gibi nitelikler beklenir oldu. Bu özellikleri taşımayan bir telefonun pazarda kendine yer bulabilmesi mümkün bile değil.

Huawei Mate 50 Pro

İşte benzer bir durumu akıllı ekranlar için de yaşayabiliriz. Henüz emekleme aşamasında olan bu teknoloji, yakın zamanda hemen herkesin bir numaralı ihtiyacı haline gelebilir. En basit tanımıyla ihtiyaç duyulduğu zaman ihtiyaç duyulduğu mekanda televizyon veya monitör görevi görebilen bu cihazların isimlerini önümüzdeki yıllarda sıkça duyabiliriz. Bu durumun farkında olan ve akıllı telefon pazarından şimdilik zorla el çektirilmiş bulunan Huawei, bu alternatif teknoloji ürünlerine öncelik vermiş gibi görünüyor.

huawei 3

Huawei akıllı ekran konusunda devrim yaptı

Çinli teknoloji devi tarafından 3 farklı model altında tanıtılan yeni akıllı ekranlara baktığımız zaman, en küçüğünün altında dahili bir hoparlör de bulunduran 10,4 inç büyüklüğündeki taşınabilir ekranı olduğunu görüyoruz. 10.995mAh’lık bataryasıyla her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz bu akıllı ekran, tatillerin ve kısa süreli iş gezintilerin vazgeçilmezi olabilir.

Huawei Vision Smart Screen Z65 Gaming Edition isimli devasa akıllı ekran ise 65 inç veya 75 inç boyutlarıyla dikkat çekiyor. Ebatlarından anlaşıldığı kadarıyla çok da portatif olmayan bu akıllı ekran, istenilmesi halinde devasa bir oyun monitörü istenilmesi halinde ise güzel bir akıllı tv olarak çalışabiliyor.

Huawei, HarmonyOS'un yeni bir sürümünü yayınlayacak

75 inç ve 86 inç olarak iki farklı boyutla karşımıza çıkan Huawei Vision Smart Screen ise, gücünü HamronyOS işletim sisteminden almasıyla dikkat çekiyor. Tıpkı Vision Smart Screen Z65 Gaming Edition gibi birçok farklı amaç için kullanılabilecek bu akıllı ekran Huawei’nin sektördeki hakimiyetini sağlama hedefinde oldukça güçlü bir silah olacaktır. Her üç cihazın da Çin dışına çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmezken, önümüzdeki günlerde Huawei’nin satış bölgeleri konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.

Twitter TikTok benzeri özelliğini kullanıma sundu