Huawei, ABD pazarına girmeye hazırlanıyor!

huawei abd

Akıllı telefon sektörünün temelleri son bir yıldır sarsılıyor. Bugün ortaya çıkan bir gelişme ise bu sarsıntının şiddetini artıracak türden. Huawei, ABD pazarına girmeye hazırlanıyor. Peki bu neden ülkemizi ilgilendiriyor? Detayları haberimizde.

huawei-abd

2007 yılından bu yana giderek büyüyen akıllı telefon sektöründen son bir yıl içerisinde kötü haberler gelmeye başladı. Sektör, Çinli firmaları baskısı altında. Yakından tanıdığımız Samsung, LG, HTC, Asus ve Sony gibi dev küresel firmalar bu cihazların fiyat politikalarıyla başa çıkmakta zorlanıyor. Bunun en bariz örneğini ülkemizde de görebiliyoruz. Son yıllarda irili ufaklı çok sayıda marka ülkemizde kendini gösterdi. Bu durum doğal olarak popüler üreticilerin satış rakamlarını etkiliyor. Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu yapısı, sadece yazılım geliştirme konusunda değil, aynı zamanda üretim konusunda da ciddi bir rahatlık getiriyor. Uzak Doğulu firmalar bu fırsattan iyi faydalanıyor.

Bu bilgilere paralel olarak bahsedeceğimiz gelişme Huawei hakkında. Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei, Honor serisi akıllı telefonlarını ABD pazarına sokmanın hazırlığında. İddiaya göre firma, CES 2016 döneminden hemen sonra yani Ocak 2016’da ABD’de uygun fiyatlı modellerinin satışına başlayacak. Bu durum ABD pazarındaki dengeleri ciddi ölçüde değiştirecektir. Ürün çeşitliliğin artması beraberinde rekabeti artıracak ve Huawei her markanın pastadan aldığı payı biraz daha azaltarak kendi dilimini oluşturacak. Yani bu noktada Huawei’nin kaç model ile ABD’ye giriş yapacağı, fiyat politikasının nasıl olacağı gibi şeyler detay bilgi olarak kalıyor. Çünkü ABD pazarındaki dengelerin değişmesi, uzun vadede ülkemize gelen modelleri de etkileyecektir.

Yahoo’dan Gmail desteği geldi!