Güvenik görevlileri yerini drone’lara bırakacak!

guvenlik dronu duyuruldu

Teknoloji, insanların yerini alabilecek araçlar yapma konusunda acımasız davranabiliyor. Bir Japon şirket, güvenlik görevlilerinin yerine geçebilecek drone duyurdu. Detaylar ve video haberimizde.

guvenlik-dronu-duyuruldu

Çok kanatlı helikopter veya drone olarak tanımlanan cihazlar son yıllarda oldukça popüler oldu. İlk etapta bir hobi olarak başlayan bu sektör, artık çok farklı alanlarda kullanılabiliyor. Termal görüntü kaydedebiliyor, tarımsal ilaçlamalarda kullanılabiliyor veya havadan çekim yapabiliyorlar. Artık drone türü cihazların yapabilecekleri arasına bir yenisi eklendi.

Bir Japon şirketi olan Secom, güvenlik görevlilerinin yerini alabilecek aracını duyurdu. Cihaza ait tüm teknik bilgiler paylaşılmadı ancak temel işlevi bile haber konusu olmaya değer. Güvenlik görevlisi gibi çalışabilen bu drone, açık ve kapalı mekanlarda devriye gezebiliyor. Ortamda bir hareketlilik yakalarsa, hareketliliği takip ediyor. Üzerindeki kamera sayesinde fotoğraf ve video kaydı yapıp bu bilgileri merkeze gönderebiliyor. Cihaz şimdilik pek hızlı değil, sadece 10 km/h hıza sahip ancak işe yarar bir fotoğraf çekmek için oldukça yeterli. Fiyat olarak şirket 6620 Dolarlık bir rakam belirlemiş. Bunun haricinde ise aylık 40 Dolar ödeyerek bu güvenlik servisinden faydalanmak mümkün. Uçuş süresi, üzerindeki kameranın özellikleri gibi detaylar henüz belli değil.

Telefonunuzu şarj etmek için 5 alternatif ürün!