Huawei akıllı saatler için HMS zorunlu yapıldı

Huawei akıllı saatler

Geçtiğimiz Mayıs ayından beri ABD ile büyük sorunlar yaşayan Huawei, akıllı saatler ile ilgili ilginç kararlar alıyor. İşte şirketin akıllı saatleri ile ilgili gelişmeler.

Hatırlayacağınız üzere 2019 yılının Mayıs ayında Huawei şirketi hakkında önemli bir karar alındı ve Huawei akıllı saatler de bundan etkilendi. ABD tarafından kara listeye geçirilen kuruluş, hiçbir ABD’li firma ile ticaret yapamaz hale geldi. Bu durum her ne kadar Huawei için derin bir kriz yaratsa bile, bundan kurtulmak çok zor olmadı. Huawei çok kısa bir süre içerisinde kendi mobil uygulama merkezini kurdu.

Huawei kendi dünyasını yaratmak istiyor

Şirketin geçtiğimiz yıl duyurduğu Watch GT 2 modeli büyük bir beğeni topladı. Ancak şirket tarafından alınan bir karar ile birlikte, kullanıcılar neye uğradığını şaşırdı. Bundan sonra Huawei akıllı saatlerini kullanmak isteyenler Huawei Mobile Store yüklemek zorunda kalacak.

Huawei akıllı saatler yeni

Huawei bu hamlesi ile birlikte Google Play Store bağımlılığını bitirmek istiyor. Şirketin aldığı bu karar öncelikli olarak sağlık uygulamalarında görüldü Huawei akıllı saatleri üzerinden sağlık uygulamasını kullanmak isteyenler, ilginç bir not ile karşılaştı.

Huawei Online Mağazası Türkiye’de sürprizlerle birlikte açılıyor

Şirketin sağlık uygulamasını açanlar, “Huawei Health uygulamasının doğru şekilde çalışması için Huawei Mobil Services platformunun daha yeni bir sürümü (4.0.0 veya sonraki sürümler) gerekmektedir. En son sürümü Huawei AppGallery’den indirebilirsiniz” yazısıyla karşılaştı. Muhtemelen Huawei ilerleyen zamanlarda daha yeni tedbirler getirecek.