Huawei 80 milyon kullanıcı kaybetti

h54

Huawei’ye casusluk suçlamasıyla ABD tarafından başlatılan ambargo katlanarak devam etmişti. Firma özellikle telefon sektöründe yara alırken 80 milyona yakın kullanıcı kaybetti.

Huawei’ye başlatılan ambargolar telefon pazarındaki dengeleri tamamıyla değiştirdi. Daha önce en büyük 2. akıllı telefon üreticisi olan firma çökme noktasına dahi geldi.  Xiaomi Group Başkanı Lu Weibing’e göre, Çinli teknoloji devinin yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 80 milyon müşterisini kaybettiğini açıkladı. 

Hatırlarmak gerekirse Huawei, tescilli Kirin SoC’lerini üreten birincil çip tedarikçisi TSMC ile bağlantısı kesilirken, aynı zamanda ABD merkezli teknolojiyi tedarik ettiği tedarikçilerine erişimini de kaybetti. Başka bir deyişle, şirketin akıllı telefon operasyonları temel olarak sakatlandı ve bu da çöküşüne yol açtı.

Huawei

Şirket tüm bu aksaklıkların yanında kendi işletim sistemini ve tedarik zincirini oluşturmaya çalışsa da çok kan kaybetmiş durumda. Xiaomi üst düzey yetkilisi, Huawei’nin kaybettiği 80 milyon kullanıcıdan 50 milyonunun Xiaomi’ye gittiğini açıkladı. Bunun ile beraber şirket, müşteri tabanının 20 milyonunu iPhone üreticisi Apple’a kaptırdı ve geri kalan 10 milyonu eski yan kuruluşu Honor tarafından satın alındı.

Bu, Huawei’nin Çin pazarında ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor, nedeni ise diğer markaların doldurmak için acele ettiği büyük bir boşluk bıraktı. Pazar payı, çoğu son yıllarda dikkate değer bir büyüme kaydeden rakip şirketler tarafından hızla ele geçirildi. . Tedarik zincirindeki çeşitli sorunlar ve ekonomik faktörlere rağmen, akıllı telefon pazarı genel olarak hala düşüşte.

Galaxy S23 Ultra BMW M özel sürüm piyasaya sürüldü