Huawei 5G teknolojisi satılığa çıkarıldı

Huawei 5G satisi

Dünyanın tamamını kapsamaya başlayan Huawei 5G teknolojisi ABD’nin sert bir darbe vurmasıyla birlikte alt üst oldu. Şirket bundan kısa bir süre önce sayılı teknoloji şirketleri içerisinde yer alırken, bu sıralamasını hızla kaybedecek gibi görünüyor. İşte haberimizin detayları.

Henüz 5G ile ilgili herhangi bir çalışma ortada yokken Huawei şirketi, bu çalışmaları bir araya toplamayı ve önemli bir başarı elde etmeyi amaçladı. Sadece 8 yıl içerisinde 5G alanında dünyanın tamamını kapsayan bir kuruluş haline gelen Huawei, ne yazık ki bunu sürdüremedi. Kuruluşun dezavantajlı konuma düşmesi hiçbir şekilde onunla ilgili değildi.

Huawei 5G teknolojisi batılı şirketlere verilecek

ABD bile her ne kadar Dünyanın en ileri seviye teknolojisine sahip kuruluşlarına sahip olsa bile, yine de Huawei kadar 5G alanında gelişme kaydedemedi. 2011 yılından beri 5G ile ilgili yoğun çalışmalar sürdüren Huawei, gerçekten de Dünyanın tamamını sarabilecek bir seviyeye gelmişti.

Huawei 5G teknolijisi

Çin merkezli teknoloji devi Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, 5G teknolojisini batıdaki şirketlere satmaya hazır olduklarını ifade etti. Tam olarak batılı şirketler ifadesini kullanmasa bile yine de imaları o yöndeydi. Apple bile 5G için Intel kuruluşunun bir bölümünün satın alırken, amacı dünyayı tamamen sarabikmekti. Huawei gibi bir şirketin 5G birimine sahip olacak kuruluş, Dünyaya bu teknolojiyi satabilecek.

Huawei, 5G teknolojisinde bulunan bütün kaynak kodlarının da değiştirilme özgürlüğünü tanıdı. Huawei’nin 5G birimini satın olacak kuruluş, tamamen özgür hareket edebilecek. Peki sizce Huawei şirketi 5G satışını neden gerçekleştirmek istiyor? Fikirlerimizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Mate X modeli Google servislerini kullanamayabilir