5G’nin dünyaya yayılması neden gecikecek?

5G altyapısı

Herkesin büyük bir merakla beklediği 5G’nin dünyaya yayılması göründüğü kadar kolay olmayacak. Uygulamalara gelen güncellemeler gibi tüm dünyaya yayılması beklenen 5G teknolojisi biraz daha bekleyecek. İşte haberimizin detayları.

Hem internet veri hızı bakımından, hem de arama ve kısa mesaj bakımından ciddi bir hız getirme iddiası olan 5G teknolojisi, özellikle de büyük teknoloji şirketleri tarafından övüle övüle bitirilemiyor.

5G’nin dünyaya yayılması zaman alabilir

Dünya şirketlerinin önemli bir bölümü 5G altyapısına hakim olabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu alanda en çok ileriye gitmeyi başaran kuruluşun Huawei olduğunu söyleyebiliriz. Şirket dünyanın tamamını kendi 5G ağlarıyla örmek istiyor.

5G altyapısı buyuyecek

Onun rakipleri olan Apple ve Intel ise, yine 5G konusunda öncü şirketler olmaya gayret gösteriyor. Huawei gerçekten de 5G teknolojisini çok farklı bir boyuta taşımayı başardı. Ancak ABD ile arasında yaşanan gerilim nedeniyle 5G konusunda geriye düştü. Ortaya böyle bir durum çıkınca, dünya genelinde 5G sisteminin oturması da gecikmiş oldu.

Eğer Huawei kendisini toparlayıp yeniden 5G sistemlerine yönelirse, muhtemelen yakın bir zamanda bu alanda daha büyük gelişmeler ortaya çıkabilir. Peki sizce Huawei 5G konusunda kendisini yeniden toparlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei 5G dizüstü bilgisayar çalışmalarına yeniden başlayacak