HTC Yönetiminde Değişikliğe Gidiliyor

HTCnin Yeni Bombasi

İstediği satış rakamlarını elde edemeyen ve akıllı telefon pazarındaki etkinliğini yitirmeye başlayan HTC Corporation’ın yönetiminde değişikliğe gidildi.

Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC One M9’u Mobile World Congress 2015’te resmi olarak tanıtan Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation, firmanın geleceği için oldukça önemli olan bu yeni cihazın çıkışına kadar birlik beraberliğini korumuş olsa da, bu önemli etkinliğin geçmesiyle birlikte firmanın yönetim kademesinde önemli değişiklikler yaşanmaya başladı.

htclogo

Köklü bir değişim süreci için ilk adımları atan HTC Corporation‘da, firmanın kurucuları arasında yer alan Peter Chou CEO görevinden ayrıldığını duyurdu. Peter Chou’nun yerini alan ise yine firmaların kurucularından biri olan yönetim kurulu üyesi Cher Wang oldu. Bloomberg’e verdiği röportaj sırasında bu değişiklik hakkında konuşan Chen Wang, boşalan CEO koltuğu için kendisini önerdiğini ve en başından beri firmanın içinde bir isim olarak HTC’yi bir sonraki aşamaya taşıyacak vizyona sahip olduğunu söyledi.

Ancak HTC Corporation‘ın gelirlerinin son üç yıldır üst üste düştüğü göz önüne alındığında Wang’i oldukça zor bir görevin beklediği ve yeni CEO’nun firmayı mali tehlikelerden korumak için zorlu bir yoldan geçmesi gerekeceği belirtiliyor. Öte yandan Peter Chou CEO görevinden ayrılmış olsa da kurucuları arasında yer aldığı firmadan ayrılmayacak ve bundan sonra farklı bir görevle firmaya katkı sağlamaya devam edecek.

Samsung Telefonlarında Hafıza Kapasitesini Arttıracak